Aquest pròxim dimecres 3 de novembre continuarà, a les 19.30 hores, a la Biblioteca Pública Municipal “María Moliner” d'Orihuela, el VII Cicle de “Trobades amb la poesia”, organitzat per la Fundació Cultural Miguel Hernández i la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Orihuela, dins de la programació de la “Tardor Hernandiana”.

El cicle, coordinat igual que els sis anteriors celebrats en 2018, 2019, hivern i tardor de 2020, i primavera del present any, per José Luis Zerón Huguet, pretén posar veu poètica a l’emblemàtica casa on va nàixer l’universal Miguel Hernández, encara que les circumstàncies sanitàries van obligar al trasllat de l’espai per un altre més ampli.

En aquesta sessió recitarà Mercedes de Cecilia, pseudònim literari de Mercedes Tortosa Cecilia, nascuda a Elx en 1984. És professora d’Educació Secundària en l’especialitat de Geografia i Història. En 2021 ha obtingut el màster en Creació Literària per la Universitat Pompeu Fabr-Barcelona School of Management.

Entre 2000 i 2002 va ser tres vegades guanyadora del premi literari de l’I.E.S. Pedro Ibarra (Elx). En 2001 va aconseguir l’accèssit en el VII Certamen literari juvenil “Lletres noves” (Santa Pola). En 2004 es va autoeditar la novel·la curta “La hija postiza”. Entre 2008 i 2010 va col·laborar amb la secció “En dos líneas” en “La Verdad” (edició d’Alacant).

En 2010 va escriure “Tierra hirviendo, mediodía blanco”, publicat en 2018 per l’Ajuntament d’Elx, amb il·lustracions del reconegut pintor i fotògraf Andreu Castillejos. En 2012 va aconseguir l’accèssit en el Certamen de Poesia “Festa d’Elx” (Ajuntament d’Elx) amb l’obra “Tierra hirviendo, mediodía blanco”. I en 2016 va ser finalista en el I Concurs de Relats de la Associació de Familiars d’Alzheimer de Salou.