L’Auditori de la Diputació d’Alacant ha fet un pas més per a materialitzar la creació de l’orquestra resident ADDA·SIMFÒNICA. Més d’1.500 músics dels cinc continents s’han inscrit per a optar a formar part d’aquesta agrupació liderada per director artístic del centre, Josep Vicent.

El diputat de Cultura, Cessar Augusto Asencio, ha celebrat l’èxit de la convocatòria i ha manifestat que «molts professionals de tot el món, incloent centenars d’alacantins, s’han inscrit per a realitzar les proves. Es tracta d’una oportunitat única, un convocatòria excepcional per a la província, i la xifra ha superat les nostres expectatives. Des de la Diputació d’Alacant estem molt satisfets de poder oferir una eixida a músics de la província amb un projecte professional de màxima qualitat«.

El ADDA s’ha convertit en un espai de referència a Espanya i a nivell internacional, per la qual cosa l’orquestra estable és un pas imprescindible cap al futur”, ha matisat el diputat.

Després d’una primera selecció en funció de l’experiència i el currículum dels músics, l’1 de juliol començaran les audicions presencials en el ADDA. Aquestes sessions es dividiran en dues parts, una primera després de la cortina, a cegues, i una segona davant del tribunal que estarà format per Josep Vicent i professionals especialitzats en cadascun dels instruments.