L’arribada de Melchor, Gaspar i Baltasar al Port està prevista sobre les 17 hores i la desfilada conclourà amb un Missatge de Ses Majestats entorn de les 21.30 hores en la Plaça de l’Ajuntament

L’expectació per la Cavalcada esgota les més de 7.600 cadires del recorregut i les 6.000 invitacions per a presenciar el pas de Ses Majestats per la Plaça de Bous a les 18.00

Alacant, 4 de desembre de 2023. Més de 1.200 persones entre integrants dels ballets, representants de les diferents festes de la ciutat, bandes de música, collas de dolçainers i tabaleters, i seguicis dels Mags d’Orient, entre altres, escenificaran aquest divendres des de les 19 hores l’arribada dels Reis Mags a Alacant pel Recorregut Oficial -Avinguda d’Alfonso El Savi, Rambla, carrer Altamira i Plaza de l’Ajuntament- en una cavalcada integrada per 20 carrosses. El tancament de la desfilada el protagonitzaran Ses Majestats -Javier Díez, Santiago Limiñana i Juan Antonio Javaloyes- amb un Missatge Real des del balcó principal de la Casa Consistorial entorn de les 21.30 hores.

Aquest serà el punt final a una jornada que començarà, entorn de les 17 hores, quan els Reis Mags desembarquen en les Escaleritas de la Reina del Port d’Alacant. Des d’allí, i després d’una breu salutació als xiquets que en aquest punt es troben, es dirigiran cap a la plaça de bous. La seua arribada a la plaça de bous, entorn de les 18 hores, coincidirà amb la conclusió de l’espectacle d’animació infantil que haurà començat a les 17 hores.

La següent parada dels Mags d’Orient serà en el Palau Provincial on protagonitzaran una recepció abans de l’eixida de la Cavalcada, prevista per a les 19 hores, en l’avinguda de l’Estació. Anirà prenent forma en la Plaça dels Estels i ja, amb tot disposat, començarà a discórrer per l’avinguda d’Alfonso El Savi fins a completar el Recorregut Oficial. L’expectació per la Cavalcada ha esgotat les 7.668 cadires del recorregut i les 6.000 invitacions per a presenciar el pas de Ses Majestats per la plaça de bous. En tot just unes hores es van vendre les 5.000 cadires disponibles, tant en línia com presencial en les taquilles de la plaça de bous, i en uns dies les invitacions gratuïtes per a accedir a la Plaça de Bous.

La composició de la Cavalcada

Tres trens compondran la cavalcada: lúdic, bíblic i comercial. El tren lúdic el formaran cinc grups d’animació, cinc bandes de música, quatre grups de ballet, una colla de nanos i gegants; una altra, de dolçaina i tabalet i dos espectacles de gran format amb il·luminació i sonorització pròpia.

El Tren Bíblic l’integraran quatre escenes: el ‘Naixement de Jesús’, en el qual estarà representat un Betlem Vivent, amenitzat per una colla de dolçaina i tabalet. Seguiran tres escenes de seqüències bíbliques, amb un ordre cronològic. Estaran abrigallades musicalment, igual que la cinquena escena, denominada ‘L’Estrela’.

Aquest tren el tancaran les carrosses de les Carteres i dels Reis. Cadascun d’ells comptarà amb dos: la principal per a cada Mag, i una auxiliar en la qual hi haurà regals i caramels, i on se situaran els integrants del seguici real. Un grup de ballet i una banda de música acompanyaran a Melchor i Gaspar. En el cas de Baltasar, serà la Banda Simfònica Municipal.

El tren comercial estarà destinat a patrocinadors. Des d’aquestes carrosses es distribuiran entre el públic joguets, regals, caramel o altres elements. Seran més de 5.000 quilos de caramels, blans i sense glútens, els que es repartisquen i més de 2.000 joguets homologats.

Horaris estimats

17.00 hores del divendres 5 de gener de 2024: Començament de l’espectacle d’animació infantil en la plaça de bous. Arribada dels Reis Mags a les Escaleritas de la Reina del Port d’Alacant.

18.00 hores: Començament de la Recepció Oficial als Mags d’Orient en la plaça de bous, on dirigiran unes paraules als xiquets

19.00 hores: Començament de la Cavalcada

21.30 hores: Pregó dels Reis Mags des del balcó principal de l’Ajuntament d’Alacant

Afeccions al trànsit

El desenvolupament i organització de la Cavalcada suposarà les següents afeccions al trànsit el 5 de gener:

Tall de trànsit en Av. Estació, Plaza Luceros, Av. Alfons X El Savi, Rambla i C/ Rafael Altamira, entre les 15:00h i les 23:00h, del dia 5 de gener de 2024.

Rambla Méndez Núñez, sentit baixada fins a Portal d’Elx des de les 09:30h. (Tram duc de Saragossa-C/ Sant Ferran) i 15:00h

Tram Duc de Saragossa- Av. Alfons X El Savi- (únicament es permetrà fins a les 15:30h eixida de vehicles)

Av. Alfons X El Savi (dos carrils en sentit Estels- Mercat) per a col·locació de cadires des de les 09:30h Av. Estació des de les 14:00h.

Prohibició d’estacionament en C/ Tucumán, Rambla, Paseíto Ramiro, Plaza Virgen del Remei, C/ Jorge Juan, entre les 15:00h i les 23:00h

Corts puntuals de trànsit per a trasllat de carrosses des de la Molla 14 fins a l’Av. Estació. Av. Oscar Esplá i Av. l’Estació, entre les 13:00h i les 23:00h.