El dissabte 23 de febrer Villena es trasllada a l’Època Modernista de finals del segle XIX per a acostar la realitat d’una interessant època de creixement econòmic i social amb els personatges més influents d’aquell temps.

La Villena de les Llums és un projecte organitzat pel Fòrum Cultural El Salicornio al costat de l’Ajuntament de Villena i la Seu Universitària de la UA per a commemorar l’aniversari de la concessió del títol de ciutat a Villena, el 25 de febrer de 1525, de mans de Carles V. “Enguany canviem d’època en la Plaça Major”, ha assenyalat la regidora de Participació, Mercedes Menor. El cartell ha sigut dissenyat per Virtu Espinosa a mà i ret homenatge a la cartelleria de l’època d’Alfons Mutxa.

“Celebrem l’aniversari de Villena com a ciutat i es manté la idea de no

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

oblidar la figura del Orejón de Villena i l’enderrocament de la seua torre”, ha assenyalat Ramón Rojas del Salicornio. Aquesta època de 1860 a 1898 va portar a Villena gran bonança econòmica gràcies a que es van multiplicar per cinc les vendes de vi a França.

Importants moviments polítics amb la I República van fer proliferar els col·legis a la nostra ciutat, el ferrocarril i la construcció de la coneguda “línia del Chicharra”, van contribuir a una època de bonança, creixement i canvi en la ciutadania on gràcies a la llibertat de premsa van arribar a coexistir fins a 22 periòdics a la nostra ciutat. “El nou auge econòmic va obrir una nova forma de pensar i Villena va deixar antics costums per a començar nous costums”, ha destacat David García del Salicornio.

Per tot això el dissabte a partir de les 12.30 hores hi haurà una recreació en la qual 16 personatges com: Ruperto Chapí, Aquilí Juan Ocaña, Lola Vitòria Tarruella, Cristóbal Amorós o Ferdinand du Buanmont, entre altres explicaran la situació social, econòmica, política i cultural a Villena entre 1860 i 1898. “Serà molt cridaner veure a totes aquestes persones d’una època tan important per a Villena com va ser l’època Modernista”, ha destacat l’edil de Turisme, Mercedes Menor.

De forma paral·lela s’han organitzat dos tallers en horari de matí i vesprada en la Plaça Major. D’una banda estarà el taller de vestuari modernista, on el públic podrà vestir-se igual que es feia en l’època i aprendre a fer els pentinats que se solien portar. I d’altra banda un taller de fotografia modernista on un Minutero explicarà com fer fotografies fins que es pose el sol. L’horari d’inici dels tallers serà de 10.30 a 14.00 i de 16.30 a 18.00 hores.

Des de l’Ajuntament de Villena es vol convidar a tota la ciutadania de Villena i comarca a aquest viatge fins a finals del segle XIX, el qual ajuda a conéixer molts dels fets històrics esdevinguts a la nostra ciutat.