El programa ‘Un hospital de conte’ del MARQ ha finalitzat la seua dotzena edició amb la participació de més de 120 xiquets i xiquetes hospitalitzats en el centre Doctor Balmis d’Alacant.
La proposta, en la qual col·laboren la Fundació CV MARQ, la seua Unitat de Didàctica, Accessibilitat, Club Llumiq i Responsabilitat Social, així com el Servei de Pediatria i la Unitat Pedagògica Hospitalària de l’Hospital General d’Alacant Doctor Balmis, està encaminada a proporcionar un espai de treball en benefici dels menors amb ingressos prolongats per a fer la seua estada més suportable i agradable.

Durant tots els dimarts d’octubre a juny, l’equip de Didàctica de la Fundació MARQ ha desenvolupat trenta-cinc sessions de treball, en les quals han participat més de 120 xiquetes i xiquets que segueixen tractament a l’Hospital, per a donar a conéixer a aquests xicotets la història de la nostra província i de les exposicions temporals que acull el Museu mitjançant xarrades, tallers didàctics, jocs, contacontes i visites teatralitzades.
El diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, s’ha mostrat molt satisfet amb el desenvolupament d’aquesta edició i ha recordat que “el museu és pioner en matèria d’accessibilitat i responsabilitat social i amb aquest projecte ens reafirmem en el nostre compromís per a facilitar l’accés de la cultura a tots els sectors de la societat alacantina”.

El curs que ara finalitza ha tingut una temàtica relacionada amb l’exposició internacional sobre els Guerrers de Xian, exposats en el MARQ de març de 2023 a gener de 2024. També l’arqueologia i les diferents èpoques històriques que es poden visitar a les Sales del MARQ han sigut objecte d’estudi amb divertides propostes.