La Xarxa de Resposta Social Ràpida de Treballadors-es Socials d’Alacant, finalitza la seua campanya de «Cartes d’Esperanza», que va posar en marxa el passat 16 de març, amb l’objectiu de rebre cartes de solidaritat per a les persones malaltes i afectades pel coronavirus, i fer-li-les arribar als Hospitals i residències on estaven ingressats.

La Campanya va tindre un gran acolliment, ja que s’han rebut més de 2.000 cartes en tot aquest temps, i han participat un total de 18 hospitals i centres sanitaris (10 dels quals a la província d’Alacant), que han sigut els encarregats de fer arribar aquests missatges de suport als malalts i hospitalitzats. Hospitals que les han rebudes directament: General d’Alacant, Hospital de Sant Joan, Alcoi, La Marina Baixa, Orihuela, Torrevieja, Elx general, El Vinalopó, Hospital de Benidorm, Dénia, Infanta Leonor, H. Vallecas, H. les Creus, Salamanca, Àvila, Guadalajara, fundació Pere H.Boix, Huelva, Bilbao.

Les cartes rebudes han sigut de persones anònimes que han volgut participar i col·laborar d’aquesta manera, però també hem rebut cartes de col·legis i Instituts de tota la província, com l’IES Jorge Juan, IES Miguel Hernández, IES escultor Francisco Badía de FOIOS, IES SANT VICENT i CANASTELL, IES DR. BALMIS, IES RASCAYA, IES PLATJA FLAMENCA, COL·LEGI MARISTES, amb la implicació tant de l’alumnat com del professorat. També han col·laborat altres iniciatives amb nosaltres, com FREE HORIZONS, FUNDACIÓ TATIANA PEREZ DE GUZMAN EL BO, YOUNG CIVIC LEADERS, els CRIS D’ALACANT I BENIDORM (Centres de rehabilitació i integració social per a persones amb discapacitat), Centre ocupacional Maigmó, etc.

Així mateix, també s’han realitzat un total d’11 programes de ràdio, en col·laboració amb l’emissora de ràdio comunitària Artegalia Ràdio, per a fer arribar els missatges i les cartes escrites acompanyades de música, en format radiofònic, i que han sigut emesos en diferents emissores de la Xarxa Estatal de Mitjans Comunitaris d’Espanya.

El grup de professionals del treball social que han constituït la Xarxa de Resposta Social Ràpida COVID19 a Alacant, es van activar de manera voluntària, a principi de la pandèmia, amb l’objectiu de participar en les accions de solidaritat que s’estan duent a terme, per a poder donar una resposta a l’emergència social que vivim provocada per la crisi sanitària del coronavirus.

Des de la Xarxa de Treballadors-as Socials es manté una coordinació amb altres entitats, col·lectius i institucions que estan realitzant labors solidàries i de voluntariat, com el Banc de Cures d’Alacant, que és una plataforma que s’ha va posar en marxa perquè les diferents iniciatives solidàries ciutadanes de voluntariat, es pogueren coordinar d’una forma més eficaç, i atendre la creixent demanda d’ajuda que s’està rebent per persones i famílies en situació de crisi.

Així mateix, des de la Xarxa s’ha posat en marxa la iniciativa de «Trobades virtuals» que, cada dimarts, en directe a través de la seua pàgina de facebook, convidaran a una associació, col·lectiu, entitat o persona implicada en el moviment solidari, per a donar a conéixer i difondre la seua labor i el seu treball, compartint-lo amb els membres de la Xarxa i totes les persones interessades.