Más de 2.500 persones han assistit als cicles de cinema, jazz i blues, la retransmissió en directe d’una òpera i la iniciativa ‘La Nit en Blanco’, que s’ha desenvolupat durant els mesos de juliol i agost en el Centre Cultural ‘Les Cigarreras’. L’edil de Cultura, Nayma Beldjilali, ha afirmat que “aquest espai, amb clares connotacions històriques, s’ha convertit amb aqueixa triple oferta per a tots els públics i gustos, en un clar referent cultural per a la ciutat d’Alacant”.

Un total de 468 persones han acudit al cicle ‘Cinema des de la Posterior’, que s’ha desenvolupat durant tots els divendres 8, 22 i 28 de juliol. Es van projectar llargmetratges per a públic adult i infantil. A més, amb subtítols en castellà per a fer-ho accessible a persones amb dificultats auditives. Aquestes van ser les pel·lícules: ‘Els Goonies’, ‘El secret de la piràmide’ i ‘Zathura, una aventura espacial’. Beldijlali ha explicat que “era com tornar a aquells cinemes d’estiu en família, amb els entrepans mentre es veien les pel·lícules. Una forma diferent d’acostar al cinema als més xicotets”.

El ‘Cicle d’Estiu de Jazz i Blues’ ha atret a 1.508 espectadors a ‘Les Cigarreras’. S’ha desenvolupat durant els quatre divendres d’agost amb les següents actuacions: el quartet ‘Assot i jazz’, ´Swing 26´, ´Older Dogs Blues´i el quartet ‘The Flag Boy´s Band’. “Amb aquest cicle es continua posant de manifest les immenses possibilitats que té ‘Les Cigarreras’ per a acollir actuacions d’aquests gèneres musicals”, ha comentat l’edil.

Una de les novetats d’enguany va ser la retransmissió en directe el 14 de juliol, a la Casa de la Música, de l’òpera ‘Turandot’, de Puccini, que s’estava representant en el Teatre Real de Madrid. Van ser 180 els assistents, “una xifra d’espectadors que ens porta a pensar a intentar augmentar aqueixa oferta cultural de cara al pròxim any”, ha precisat Beldjilali.

‘La Nit en Blanco’

Per part seua, 368 persones van veure el 21 de juliol, en la iniciativa ‘La Nit en Blanco’, la mostra ‘Exposició Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’, produïda pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana. Els assistents van poder contemplar les 19 obres adquirides per la Generalitat en 2021. També es va poder visitar el projecte ‘A Cinquito, amb dret a tocar’ que s’exposa en la Caixa Negra, dirigit per Nucbeade Col·lectiu i rodat en la primavera de 1980.