L’exposició ‘Etruscos. L’alba de Roma’ del Museu Arqueològic de la Diputació d’Alacant (MARQ) ha rebut més de 2.500 visites en les tres primeres jornades de portes obertes celebrades aquest últim cap de setmana.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha agraït “el bon acolliment de la mostra internacional, que des del primer dia ha generat gran interés i expectació entre el públic d’Alacant i entre els nostres visitants. És una satisfacció comprovar la resposta a iniciatives culturals de qualitat com aquesta”.

A partir de hui, 31 d’agost, comencen les visites amb reserva anticipada a aquesta exposició, que romandrà en el MARQ fins al 12 de desembre. Es pot accedir de manera individual, per al que també es recomana reserva prèvia, o en grups guiats de fins a 15 persones, la visita de les quals hauran de concertar prèviament. Per a preservar la seguretat de tots els visitants, s’ha establit un aforament màxim de 45 persones per sala, amb les distàncies i itineraris marcats i l’ús obligatori de màscara. Les visites es poden formalitzar en la web del MARQ o en l’enllaç https://www.marqalicante.com/etruscos/.

La col·lecció d’art etrusc està composta per més de 150 peces originals cedides per a la mostra pels museus Arqueològic de Florència i Guarnacci de Volterra. És la major mostra monogràfica sobre els Etruscos exhibida a Espanya en l’última dècada. En el recorregut per les tres sales que acullen l’exposició es mostren peces representatives de les més importants excavacions de l’antiga Etruria amb les quals es recorre la història de la cultura etrusca des dels seus orígens en el segle IX a. C. fins a la seua gradual absorció pels romans en el segle I a. C.