Al començament d’any Coca-Cola confirmava la seua aposta pel suport als joves en convocar una nova edició dels Premis Buero de Teatre Jove. I quin ha sigut la resposta dels joves? 5.720 participants d’entre 14 i 21 anys han enviat 386 propostes en total a les modalitats d’espectacles, audioteatros i monòlegs.

Els joves de la Comunitat Valenciana han presentat 27 propostes a la 18 edició dels Premis Buero. Andalusia, Ceuta i Melilla (43 propostes) al costat de la Comunitat de Madrid (48 propostes) i Catalunya (41 propostes) han sigut les regions amb major índex de participació. Les modalitats creades com a novetat d’aquesta edició, els audioteatros i els monòlegs, han tingut un gran acolliment amb 217 propostes rebudes en tot el país.

A més, Coca-Cola convoca de nou la Beca Buero gràcies a la qual un dels participants podrà cursar un curs acadèmic a l’escola d’arts escèniques de la seua elecció, prèvia admissió. El guanyador serà anunciat al costat de la resta de guanyadors en la fase final del concurs que tindrà lloc a la fi de juny.

Aquest gran èxit de participació confirma la bona forma de la qual gaudeix aquest certamen pioner a Espanya, que ja es troba en la seua 18 edició i que ha transcendit fins a originar una comunitat de joves i professors apassionats del teatre que acudeixen cada any amb les seues propostes amb la il·lusió de pujar-se a les taules i compartir les seues històries.

Recentment, també es van celebrar les Quedades Teatrals en línia, amb les quals Coca-Cola va voler reunir joves i docents per a celebrar tallers en els quals explorar junts diverses disciplines escèniques i es van celebrar dues trobades amb les actrius Mar Abascal i María Hervás.

Ara, després del tancament d’inscripcions i les propostes ja rebudes, els jurats autonòmics, formats per persones rellevants de les arts escèniques i la cultura a les seues regions, deliberaran i seleccionaran a les propostes guanyadors a nivell autonòmic, que seran anunciades a la fi de maig.

Els Premis Buero, una cita de referència per al teatre jove

Amb els participants d’aquesta edició, són ja 91.300 els joves que han participat en els Premis Buero de Teatre Jove i 4.629 les propostes rebudes des del naixement del concurs en 2003. El certamen es caracteritza pel seu caràcter inclusiu i obert, en el qual els joves tenen llibertat absoluta de temàtica i les obres poden ser en qualsevol de les llengües de l’estat.

Al llarg de les edicions, Coca-Cola ha comptat amb partners tan rellevants com el Ministeri Cultura i Esport a través de l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música, INAEM. A més, el jurat del certamen està compost per reconegudes figures de l’escena com Carlos Hipòlit, Emilio Gutiérrez-Caba, Myriam Gállego o Fran Perea, els qui revisen les obres personalment i trien als guanyadors.

Així, Coca-Cola vol continuar oferint als joves del nostre país a viure experiències inoblidables i enriquidores a través de nous formats on puguen continuar expressant-se, aprenent a comunicar-se i treballar en equip mentre reforcen habilitats com la memorització, l’expressió o l’empatia.