La regidoria de Cultura ha posat e marxa el nou programa d’activitats de Cultura en Barris per al primer semestre de l’any. Uns tres-cents professionals imparteixen entre febrer i juny més de cent activitats infantils i per a adults de teatre, música, dansa, circ, contacontes, titelles o lectura en vint espais municipals.
El regidor de Cultura, Antonio Manresa ha assenyalat que “aquest programa, que pretén acostar la cultura als barris, té sempre molt bon acolliment i l’any passat es van aconseguir les 20.000 inscripcions”.
Les activitats es recullen en cinc seccions específiques: ‘Menutsbarris’ i ‘Escena d’Ací’ són les mostres d’arts escèniques i música, estant la primera dirigida a la infància i joventut; ‘Visualcbarris’ està focalitzat en projeccions audiovisuals per al diàleg i la conversa; ‘Anem a la biblio’ ofereix activitats culturals i d’animació a la lectura de manera presencial i en línia; i ‘Sentimbarris’ és un espai dedicat a experiències culturals en comú. Totes elles es duen a terme en centres socials i biblioteques municipals, a més d’en el Museu d’Aigües d’Alacant, Les Cigarreras i el MARQ.

Arts escèniques
Les activitats recollides en el programa de Menutsbarris són un total de 23 dirigides a menors a partir dels dos anys. Tenen lloc durant els caps de setmana en diversos centres socials de la ciutat i inclouen actuacions de contacontes, titelles, teatre, màgia, circ i espectacle musical. En els pròxims mesos els més xicotets i joves podran gaudir dels espectacles de Pampol Teatre, Tolon Tell On, Trebol Teatre o l’Escola de Teatre Juvenil. Durant la setmana vinent es representa ‘Adrián Carratalá Live!’, el dia 26 a les 12 hores en el MARQ i ‘Màgia en l’andana 9 i 3/4’ en el centre Gastón Castelló el dia 24 de març a les 18.30 hores.
Per part seua, les activitats de ‘Escena d’Ací’ són 17 i es desenvolupen també en Les Cigarreras, els centres socials Illa de Cuba, Gastón Castelló i Felicitat Sánchez i en el Museu d’Aigües d’Alacant. Entre les representacions podrà veure’s ‘Arrel’, ‘La Viejecita’ o ‘Elisa i Marcela’. A més, en Les Cigarreras té lloc una vegada al mes un recital de guitarra clàssica.

Anem a la biblio
Nou biblioteques municipals acullen entre febrer i juny les 37 activitats que recull el programa de ‘Anem a la biblio’, que inclou narrativa oral, espectacle de clown, música o presentacions de llibres dirigits a la infància i adolesencia. Durant aquesta segona meitat del mes de març i el mes vinent d’abril s’organitzen més d’una desena activitats a les biblioteques de Diagonal, El Cap, Florida-Babel, Francisco Liberal, Pla Carolines, Sant Blas,Villafranqueza i Verge del Remei.
A més, aquest programa inclou també dotze representacions en línia de contes, totes elles amb sessió doble, cada dissabte i diumenge fins al 4 de juny.

Experiències culturals i projeccions
‘Sentimbarris’ té com a objectiu posar en valor el treball artístic i col·laboratiu que desenvolupen entitats i col·lectius i el fa a través de cinc activitats repartides durant tot el semestre. La primera d’elles va tindre lloc el passat 17 de març, desenvolupant-se la resta al llarg del mes de maig.
Finalment les projeccions audiovisuals que proposa ‘Visualcbarris’ són onze i tractar temes diversos com la vida de persones migrants, l’economia submergida o el consum responsable. Totes elles inclouen a més de la projecció un debat sobre el tema en qüestió.
L’accés a totes les activitats serà mitjançant entrada invitació que només es podran reservar en línia des d’https://alicantesociocultura.eventbrite.es