A les 7 del matí, encara de nit, ha començat la representació de la V a la Platja del Venida de la Virgen marit de Santa Pola. Amb una veu en off, explicant la troballa que va tindre lloc a la Platja del Tamarit el 28 de desembre de 1370, el guardacostes Francesc Cantó, interpretat pel genet Francisco Sanmartín, ha sigut l’encarregat de descobrir l’arca en l’interior de la qual es trobava la Verge de l’Asunción al costat del consueta del Misteri d’Elx.

L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha participat en la representació, duta a terme per la Societat Vinguda de la Verge. Després de la troballa, prop de 4.000 persones, entre ells l’alcalde i membres de l’equip de govern, han participat en el romiatge que va de Santa Pola a Elx. A meitat de recorregut s’ha dut a terme el tradicional esmorzar.

Sobre les 15 hores Cantó va realitzar la carrera fins a la Plaça de Baix per a anunciar a l’alcalde i als il·licitans i il·licitanes la troballa de la Patrona de la ciutat. Després, es va traslladar en romiatge a la verge fins a la Basílica de Santa María.

El dissabte 29 de desembre, a les 11 hores, es va fer el tret d’una traca aèria pel recorregut de la processó, i a les 19 hores en el Gran Teatre es va representar l’obra Sóc per a Elig. 1370.

Finalment, hui diumenge 30 de desembre a les 20 hores es llançarà la palmera fi de festes des de la torre de Santa María.