‘Elx Dibuixat: Amb la mirada de Quaderns Viatgers’ és una col·laboració de la Regidoria de Promoció Lingüística de l’Ajuntament d’Elx, la Agència de Promoció del Valencià (AVIVA) i el col·lectiu Quaderns Viatgers, que recull en un llibre les il·lustracions de 41 dibuixants que tenen en comú l’estima per plasmar en el paper racons i espais d’Elx.

«El resultat és una guia inusual, ja que Elx es veu a través de la mirada de les 41 persones que han estat dibuixant al carrer i, al mateix temps, és una invitació al fet que els imiten”. Així mateix, recull les impressions que el dibuixant està percebent en un entorn quotidià i concret, garanteix Ramón Sempere, un dels autors de l’obra.

Al seu torn, l’edil de Promoció Lingüística ha assegurat que és una manera de comunicar gràcies al dibuix i la colografía. «És un quadern viatger que ens permet reflectir les experiències viscudes per les persones i que quedaran guardats per sempre, ja que el dibuix és etern i sempre es queda; no com la paraula que se l’emporta el vent», incideix Molina.

Les il·lustracions mostren racons i espais de la ciutat d’Elx com a places, torres, horts o parcs de palmeres. «Bàsicament reflecteix tota la vida que tenim al voltant del nostre poble, la vida diària com el mercat, la palma blanca, el Parc Municipal o el Camp d’Elx. En definitiva, tot el valor patrimonial que té la nostra ciutat està plasmat en les il·lustracions que tenim hui ací», ha especificat Molina.

El llibre no estarà a la venda, sinó que es difondrà a través de la Xarxa Tourist Info i hi haurà exemplars a les biblioteques, tant públiques com de col·legis públics, instituts d’ensenyament secundari o universitats de la ciutat com són la Miguel Hernández, la UNED o el CEU. D’aquesta manera, passaran a formar part del seu fons bibliogràfic i aconseguirà ser una obra que perdure per sempre.

Finalment, Sempere ha volgut aprofitar l’ocasió per a presentar la 7° Trobada de Dibuixants Urbans a Elx, transformat en la primera marató a Elx de Dibuix en línia i de temàtica lliure, com a activitat adaptada a la situació derivada de la COVID-19 i que tindrà lloc els dies 23, 24 i 25 d’abril. La inscripció és voluntària i gratuïta, per la qual cosa els interessats poden manar les seues obres al correu info@cuadernosviajeros.com i aquestes seran penjades en www.cuadernosviajeros.com.