El Festival Internacional de Guitarra José Tomás – Villa de Petrer tanca la seua 22a edició amb un balanç molt positiu i més de 5.000 espectadors en els 25 concerts programats durant les dues últimes setmanes. Així ho han manifestat aquest matí el director del Festival, Pepe Payá, i el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Petrer, Fernando Portillo.

Payá ha qualificat aquesta edició com “molt especial”, subratllant que “estem molt contents tant amb la resposta de públic com de professors, per la qual cosa ens sentim molt preparats per a EuroString 2020”. Cal recordar que l’any vinent Petrer es convertirà en la seu de EuroString (European Guitar Festival Collaborative), després de Zagreb i Londres, o, com ho ha qualificat el regidor de Cultura, Fernando Portillo, la “Champion League de la guitarra”. En aqueix sentit, Portillo també ha qualificat aquesta 22a edició com “un festival que és una mica especial perquè és agafar impuls i força per a aqueix 2020 que tant ens il·lusiona amb la final de EuroString. Farem un gran esforç perquè Petrer siga la capital europea de la guitarra i que ens fa ser aqueixa gran ciutat que som”.

El director del festival també ha volgut destacar que “els alumnes -al voltant de 90- han estat molt feliços” explicant que “el valor que tenim a Petrer que els alumnes convisquen junts en els albergs habilitats per les seus de les comparses li dóna aqueix punt diferent de viure el festival d’una altra manera”.

Respecte al concert de clausura del passat dissabte a càrrec de Mercé i Tomatito amb el seu gira “De verdad”, Payá ha dit que “va ser un regal per al treball i l’esforç de tot el festival, ja que ha sigut l’únic concert a la província de, com els ha qualificats el regidor, dos monstres del flamenc”. El Teatre Cervantes de Petrer va penjar el cartell de “no hi ha entrades” per a aquest concert.

Finalment, el director del festival ha subratllat que “el festival està molt més dins de la comarca i ara, a diferència del que passava fa uns anys, no tot el públic són guitarristes”.