Un total de 63 persones han participat en l’activitat ‘Ciutats Vivas’, un curs pràctic posat en marxa per l’Ajuntament d’Elda, a través de les Regidories de Medi Ambient i de Protecció Animal, i la Generalitat Valenciana amb l’objectiu de donar a conéixer i contribuir a la protecció dels ocells que habiten en l’àrea urbana d’Elda.

L’activitat ha estat integrada per tres tallers:

• Taller Ocells Urbans Migratoris, amb 18 persones inscrites i desenvolupat en el Centre Social Caliu.

• Taller Rapaços Urbanes, amb 16 persones participants i desenvolupat també en el Centre Social Caliu.

• Taller d’Anellament Científic d’Ocells, amb 29 participants i realitzat en la Pineda del Trinitari.

Les tres activitats han permés donar a conéixer als ciutadans i ciutadanes una part molt importants del patrimoni natural d’Elda, com són els ocells urbans que habiten en el seu hàbitat urbà, contribuint a més a la seua conservació amb la construcció de refugis.

La tècnica del Paisatge Protegit de la Serra del Maigmó i la Serra del Sit, Ana Sáez, ha sigut l’encarregada de coordinar una activitat que ha permés als participants conéixer la gran varietat d’ocells que s’han adaptat d’una manera o una altra a la vida urbana. Algunes espècies utilitzen les ciutats de manera ocasional, unes altres les utilitzen tots els anys però només en uns certs períodes i altres utilitzen les urbs de manera permanent i desenvolupen tot el seu cicle diari en ella.

Les regidores de Medi Ambient, Sarah López, i de Protecció Animal, Anabel García, han mostrat la seua satisfacció pel desenvolupament d’una activitat que, en paraules de López, “contribuirà a posar en valor la biodiversitat de la nostra ciutat, ja que només a través del coneixement podem ser capaços de valorar-la”.