Una nova mainadera, un jove que viu una trobada amb un dels personatges dels seus còmics i un home invisible són els tres personatges que han servit d’estímul creatiu per a la 60 edició del concurs de relat curt de Coca-Cola. Les Proves del certamen, desenvolupades a través d’una plataforma digital, es van celebrar aquest divendres i dissabte, 12 i 13 de març, en tot el país amb un èxit de participació amb 13.648 joves.

Més de 750 joves valencians han acudit a la seua cita amb el concurs més longeu de la literatura juvenil al nostre país. Catalunya (més de 2.590 participants), Andalusia (més de 1.750 participants) i Castella i Lleó (més de 940 participants) han sigut les comunitats autònomes amb major participació. Per part seua, 2220 joves han participat en l’edició en llengua catalana, 336 en la de basca i 317 en la de gallec.

Les Proves Escrites són una prova més del compromís per crear experiències inoblidables per als joves. Amb cada nova edició, els joves participants sorprenen per la seua imaginació, creativitat i sinceritat i amb els seus relats ofereixen una fotografia social i cultural del nostre país i del nostre temps. Pels seus relats, coneixem els seus anhels, aspiracions i, també, les seues inquietuds.

En paraules de la directora de la Fundació Coca-Cola, Beatriz Osuna, “La passió dels joves per escriure i la seua necessitat de compartir les seues històries va més enllà de modes i tendències. Estem orgullosos que hagen tornat a triar al nostre concurs de relat curt un any més per a compartir amb nosaltres la seua creativitat i el seu talent”.

Els estímuls creatius, un espill del moment social que viuen els joves

Al llarg de la història del concurs, els estímuls creatius han estat en connexió amb esdeveniments d’actualitat, com l’arribada a la Lluna, l’entrada d’Espanya en la Comunitat Econòmica Europea o el Mundial de Futbol de 1982, així com les preocupacions d’una societat en ple canvi, com la crisi climàtica o el reciclatge.

En aquesta 60 edició, Coca-Cola ha volgut portar un pas més enllà l’experiència creativa i donar veu als joves des del moment de l’elaboració de l’estímul creatiu. La companyia ha plantejat el repte als joves d’elaborar un text col·lectiu amb el seu grup de classe de 2n o 3r de l’ESO amb el qual descriure a un personatge. 180 relats col·lectius han sigut elaborats per 4.000 joves en tot el país, dels quals han sigut seleccionat els 3 estímuls creatius plantejats en els diferents dies de les proves.

Amb això, Coca-Cola ha apostat per estimular la creativitat donant llibertat als joves per a triar als propis protagonistes de les seues històries, que a més els 13. 648 participants de les Proves Escrites han continuat valent-se del seu talent.