El Museu Arqueològic de la Diputació d’Alacant (MARQ) ha rebut un total de 8.159 visites des de l’aplicació l’1 de juliol d’un nou horari ampliat fins a les 23 hores, una proposta pionera per a millorar l’oferta cultural a la disposició del públic amb noves opcions en la franja nocturna.
El museu ha augmentat significativament la seua activitat respecte a anys anteriors, multiplicant pràcticament per huit les visites. En la primera quinzena de mes de juliol van passar pel centre cultural provincial 1.915 persones en 2021 i 1.189 en 2020. Enguany, amb més de 8.000, s’ha registrat a més un increment notable del nombre d’usuaris rebuts en el nou horari vespertí.
La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, ha celebrat els bons registres aconseguits i ha manifestat la seua satisfacció “pel bon acolliment que està tenint aquesta proposta amb la qual estrenem un nou concepte de cultura nocturna aplicada als museus, que ha suscitat un gran interés”
La responsable provincial s’ha mostrat a més convençuda que aquesta nova iniciativa estableix un precedent. “Per a ser pioners cal ser valents, ho hem sigut i ho continuarem sent en tot allò que creguem que puga ser beneficiós per a situar Alacant en el mapa de la cultura de qualitat”, ha assegurat.
El nou horari del museu es podrà gaudir de dimarts a diumenge des de les 10 fins a les 23 hores, amb 13 hores d’obertura ininterrompuda. L’objectiu és ampliar els serveis a la disposició dels visitants durant l’estiu, coincidint amb el període vacacional de major afluència en una de les primeres zones turístiques del país.
Amb aquesta iniciativa nova a Espanya, des del MARQ i des de la Diputació d’Alacant es pretén impulsar el concepte de museu nocturn com a atractiu addicional i element diferenciador. La mesura amplia les possibilitats, especialment per a aquells usuaris que tenen preferència per desenvolupar activitats en horari vespertí i nocturn.
En la resta d’instal·lacions del MARQ, jaciments i monuments, el horari d’obertura estival és de 9 a 13 i de 18 a 21 hores. A més de les activitats habituals, el MARQ gaudeix aquest estiu de programes especials que giren entorn de les dues exposicions internacionals temporals que actualment acull el museu, ‘Gladiadors. Herois del Coliseu’ i ‘El Guerrero Atlàntic’.
Durant juliol i agost es desenvolupa ‘Estiueja en el MARQ’, una proposta per als més xicotets. També s’han programat huit representacions per a tots els públics de la mà de l’associació “Hispània Romana” que van començar ahir, 16 de juliol, i es prolongaran fins al mes d’octubre.  Inclouen, entre altres temàtiques, recreacions d’espectacles de lluita entre gladiadors. Per a assistir, és necessari reservar plaça a través de la web de el MARQ o en els telèfons habilitats.