La regidora de Cultura, Mar Ezcurra, i el director de la Fundació Cultural Miguel Hernández, Aitor Larrabide, han presentat la programació organitzada per a commemorar la Primavera Hernandiana 2020 en homenatge al poeta oriolà Miguel Hernández.

“Es tracta d’una programació variada i pensada per a tota la família que contempla mig centenar d’actes en el municipi durant aquests mesos per a recordar i homenatjar el nostre poeta més universal”, ha avançat Ezcurra.

Aquesta programació hernandiana comença aquesta mateixa setmana amb la inauguració el divendres de l’exposició “Lorca, somni de llunyanies” a la Sala d’Exposicions Miguel Hernández i amb la primera sessió de “Trobades amb la Poesia a la Casa Natal” aquest dimecres. “Un cicle de poesia que se celebrarà tots els dimecres fins a l’1 d’abril a les 19,30 hores dedicat a poetes de la nostra zona”.

A més dels tallers infantils a la Biblioteca Municipal María Moliner per a donar a conéixer als més xicotets la vida i obra del poeta oriolà, aquesta programació inclou el Concert Recital de Sheila Blanco titulat “Cantant a les poetesses del 27”, dijous que ve 5 de març, a l’Auditori La Llotja; la IV edició del Festival Flamenc en el Teatre Circ Atanasio Díe, el 6 de març a les 22,00 hores, amb Pedro “el granaino” i Dorantes; un concert de la ULO en homenatge al poeta, que tindrà lloc el diumenge 15 de març en el Teatre Circ Atanasio Díe; un concert recital de “Hispània: Vers i fusta”, el 21 de març; “Plorar dient el meu nom”, un recital poètic dramatitzat de Federico García Lorca al pati de la Casa Museu, el 26 de març i el recital musical flamenc “Miguel Hernández, em queda la paraula” a càrrec de Fraskito i Paco Escudero en Orihuela Costa.

Un altre acte destacat és precisament la conferència d’aquest periodista i escriptor oriolà, Paco Escudero “Miguel Hernández, vigència de valors poètics i humans”, que tindrà lloc el 12 de març a la Biblioteca Municipal María Moliner.

Quant a teatre, destaca la representació de l’obra “La casa de Bernarda Alba”, el pròxim 14 de març en La Llotja i la representació de l’obra “Escriu-me a la terra”, al pati de la Casa Museu Miguel Hernández.

“Un dels plats forts d’aquesta programació, com cada Primavera Hernandiana, seran Els Murals de San Isidro, que se celebraran el 27, 28 i 29 de març amb una àmplia programació que ja estem ultimant”, ha afegit Ezcurra.

La regidoria de Cultura també ha posat en marxa un Curs d’Escriptura Creativa a la Casa Natal, que es desenvoluparà tots els dimarts des del 10 de març fins al 12 de maig de 18,00 a 21,00 hores.

La programació es completa amb rutes hernandianes, activitats per als més xicotets, exposicions i presentacions de llibres i publicacions.

El director de la Fundació Cultural Miguel Hernández, Aitor Larrabide, ha insistit que “a Miguel Hernández cal homenatjar-lo i recordar-lo tots els dies de l’any ja que és el valor literari més rellevant de la ciutat”.

La il·lustració de la imatge del fullet de la Primavera Hernandiana ha sigut realitzat per l’oriolà Rate Bas.