Más de 500 alumnes i alumnes d’Educació Secundària Obligatòria i de Batxillerat participaran en una activitat emmarcada en ‘La Clau d’Elda’ que tindrà lloc els dies 22 i 23 de març en el Teatre Castelar. El regidor de Patrimoni Històric i de Cultura, Amado Navalón, acompanyat per la directora de l’IES Monastil, Ana Esteve, i l’arqueòleg municipal, Juan Carlos Márquez han donat a conéixer una activitat que té com a objectiu donar a conéixer l’obra més celebre de Miguel de Cervantes: ‘El Quixot’.
Amado Navalón ha afirmat que “és una activitat molt interessant emmarcada al seu torn en una proposta molt important com és ‘La Clau d’Elda’ que permet que els joves d’Elda coneguen el patrimoni de la seua ciutat i fer-lo, a més, dins de la seua formació educativa”.
Per part seua, Ana Esteve ha indicat que “enguany estem complint el calendari de les sis rutes previstes. En la qual presentem hui la principal novetat és la gran quantitat d’alumnat que es donarà cita en el Teatre Castelar. Estem molt satisfets de seguir en la marxa i continuar afegint matisos i noves experiències”.
Samuel Amorós, coordinador de les activitats de ‘La Clau d’Elda’ en l’IES Monastil, ha afirmat que “aquesta activitat té a veure amb la història literària de la ciutat i una manera de dinamitzar-la era dur-la a terme en el Teatre Castelar i amb la participació del grup de teatre d’Adán Rodríguez. Enguany hem recorregut a la figura més emblemàtica de la Literatura hispana com és ‘El Quixot’”.
Juan Carlos Márquez han indicat que “aquesta activitat és una aposta per portar les competències incloses en el currículum educatiu a emplaçaments locals d’importància com és, en aquest cas, el Teatre Castelar. Es tracta de conéixer, d’una manera divertida i amena, la història de la Literatura espanyola”.