El Primer Concurs ‘Croquetea a Elx’ de l’Associació d’Empreses Turístiques d’Elx (AETE) començarà aquest dilluns 18 de novembre amb la participació d’un total de 23 establiments d’Elx i Torrellano, que competiran en la categoria professional per oferir la millor croqueta del 18 al 26 de novembre de 2019. Les creacions del primer concurs de croquetes d’Elx tindran un cost de 1,50 euros (IVA inclòs), amb independència de la beguda. Així mateix, en la secció popular hi ha més d’un centenar de participants procedents d’Elx, província d’Alacant, Màlaga i Saragossa, entre altres.

Entre les propostes gastronòmiques dels restaurants i locals, ciutadans i turistes podran degustar croquetes de tota mena. Des de les tradicionals de pernil, botifarra, gamba roja o cua de bou, a les més innovadores de salmó, verdures, cansalada viada i poma, i fins a croquetes per a vegans. També s’oferiran típiques il·licitanes que fan referència a l’arròs amb crosta, Delícies d’Elx i Pipes i Carasses.

Els croqueteros i croqueteras podran votar per la seua favorita en la secció professional fins al dia 26 de novembre a través de la pàgina web www.croqueteaenelche.es. Les cinc més votades, al costat de les cinc triades en la popular pel jurat, participaran en la ‘Festa de la Croqueta’, que se celebrarà el 30 de novembre en el Centre de Congressos ‘Ciutat d’Elx’. Allí, els finalistes de totes dues categories prepararan les seues creacions en directe, revelant-se el nom de tots els guanyadors.

El jurat de la primera edició del Concurs ‘Croquetea a Elx’ està compost per Susi Díaz, xef del restaurant La Finca, el mestre pastisser Paco Torreblanca, així com membres de l’Ajuntament d’Elx, Diputació d’Alacant AETE, Tescoma i Amstel.

Quant als premis, els tres guanyadors del concurs popular gaudiran d’un ‘Matí en els fogons amb Susi Díaz’, rebent també un diploma acreditatiu i productes Torreblanca i material Tescoma valorats en 240 euros per al primer guanyador, en 160 euros per al segon vencedor, i en 100 euros per al tercer afortunat.

Així mateix, en el concurs professional els participants optaran a un lot de material culinari professional de Tescoma i diploma acreditatiu, guanyant el primer classificat un viatge a Madrid amb menjar per a dues persones en un restaurant de prestigi. Per part seua, el segon i tercer afortunat aconseguiran un menjar per a dues persones en un restaurant a triar de AETE.

Aquesta nova iniciativa culinària de l’Associació d’Empreses Turístiques d’Elx (AETE) té el patrocini de la Diputació Provincial d’Alacant, el Patronat Provincial de Turisme Costa Blanca, l’Ajuntament d’Elx i Visitelche; i compta amb la col·laboració de Tescoma i Amstel. L’objectiu és promoure i dinamitzar l’hostaleria del terme municipal d’Elx alhora que atraure turisme, utilitzant per a això la gastronomia.