De nou les espectaculars platges urbanes de Benidorm, i altres característics emplaçaments de la Capital Europea de Turisme Sol i Platja, serviran com a teló de fons per a la realització de les 8 produccions audiovisuals que donaran lloc als Fashion Films de les col·leccions finalistes del Premi Nacional Moda Bany Nous Talents que celebra aquest 2021 la seua IV Edició.

Per una moda més sostenible i respectuosa amb el medi ambient, els dissenyadors de moda participants han treballat molt bé els seus projectes per a cridar l’atenció del comité tècnic d’avaluació, que coordinat per ModaEspaña, han analitzat les col·leccions presentades a concurs i que una vegada més no ha sigut gens fàcil, màximament quan han hagut de revisar moltes més proposades que en l’edició anterior.

En el comunicat emés per l’organització, s’ha donat a conéixer les dades més significatives de la IV convocatòria en la qual es van inscriure 361 dissenyadors provinents de 17 comunitats autònomes, els quals van presentar 79 propostes, avaluant-se 640 dissenys. Segons manifesta el mateix, “Enguany malgrat la pandèmia, que des de 2020 ha vingut dificultant molt les coses, s’ha aconseguit millorar la participació i els treballs presentats, la qual cosa suposa un impuls molt important a fi de continuar consolidant-se com el projecte de Moda i Turisme més important de l’àmbit nacional. Una plataforma que serveix com a eina de suport i oportunitat per als joves dissenyadors millor formats de la moda d’Espanya”.

Entre les dades oferides respecte a l’any anterior, destaca la mitjana d’edat dels participants que s’estableix en 26 anys amb un increment en la participació d’un 12%, també és rellevant que més d’un 38% són estudiants que cursen 3r o 4t de carrera, o que el percentatge de titulats en moda és d’al voltant d’un 21%. En aquest comunicat, es posa en valor el treball que es realitza des dels diferents Centres d’Ensenyament del nostre país, els quals imparteixen cada vegada més, mòduls específics de moda banye i llenceria, com a estímul al gran potencial que té la nostra península en el Turisme Sol i Platja i on la creativitat ¨Made in Spain¨ queda més que manifesta en el nostre extens litoral.

En aquest cas, han sigut triades les següents joves dissenyadores de moda:

Macarena Lattes Valbuena Clara Humanes Ofrecio

Mª Carmen Barcelona Lebrato Ana Muñoz Palma

Estefanía Martín Rodríguez Mireia González Gato

Segons l’organització, a aquestes 6 dissenyadores, cal sumar-los els dos dissenyadors que van ser anteriorment finalistes i que per força major, van quedar emplaçats per a aquesta IV Edició. Ells són David Martí Blasco i Andrea Fortuny Viñoles.

Finalment el comunicat també recull un avanç sobre les activitats previstes a partir d’aquest moment en la qual es destaca que “durant els pròxims mesos, fins a mitjan maig, els dissenyadors triats, confeccionaran les peces de cada col·lecció perquè una vegada revisades, i aprofitant la millor finestra de temps que es presente, poder gravar de manera presencial els audiovisuals de les mateixes com a alternativa a la passarel·la i que a posteriori, en data i lloc per confirmar, poder-les avaluar per un jurat qualificador designat a aquest efecte, perquè a través de les imatges i documentació addicional, puguen atorgar un Premi Principal i dos Accèssit”. Igual que ocorreguera l’any passat, s’atorgarà un Premi Especial a la Sostenibilitat Eco Bany.

Encara que no es descarta definitivament la possibilitat de presentar els treballs en una passarel·la, “alguna cosa que de moment no es contempla”, si s’apunta que el Premi Nacional de Moda Bany, tindrà presència en la pròxima edició de la Fira Internacional de la Moda de Madrid, MOMAD, prevista si tot evoluciona favorablement, per a el mes vinent de setembre en IFEMA. A partir d’ara s’inicia l’operatiu de la següent fase per a poder complir amb l’itinerari previst en aquesta IV edició de 2021.

El Premi Nacional Moda Bany Nous Talents Moda d’Espanya 2021, compta amb el suport i col·laboració de:

ModaEspaña, Dolores Cortés Swimwear, MOMAD, Cambra de Comerç i Serveis de Madrid, ATEVAL, Nextil Group, Vestits de bany Venus, ACME, Singer España, Patronege Key, (ISEM) Fashion Business School, (IMEP) Institut Mediterrani d’Estudis de Protocol, CyL moda íntima, Patronat Provincial de Turisme de la Costa Blanca, Fundació de Turisme Visit Benidorm i Excm. Ajuntament de Benidorm.