Uns 50 xiquets i xiquetes de diferents països -espanyols, ucraïnesos, búlgars, russos, àrabs, georgians, llatins, armenis, lituans i bielorussos, entre altres- d’edats compreses entre els 3 i 14 anys, escenificaran fragments de la pel·lícula d’animació «Madagascar» en la 75 edició de la Cavalcada dels Reis Mags d’Alacant, programada per al 5 de gener, a partir de les 19 hores, amb l’eixida des de l’avinguda de l’Estació.
Tatiana, de nacionalitat ucraïnesa, és la professora que s’encarrega de preparar als integrants de l’escola “Energia” situada en el barri de Carolines. Dels quinze alumnes inicials amb els quals va començar sense tot just conéixer l’idioma, ja ronden la cinquantena. La majoria d’ells desfilaran disfressats de personatges de la pel·lícula (lemur i pingüins). Al mateix temps, alguns pares dels xiquets i xiquetes representaran a personatges del llargmetratge com l’hipopòtam, la girafa, el lleó, i la zebra. Aniran situats en el denominat “Etapa Lúdica” de la Cavalcada, el localitzat al començament de la comitiva, en una iniciativa nova enguany.
La part lúdica de la Cavalcada inclourà, a més, tres ballets del grup “Al Gawazi”. Seran els denominats “Al Cavall”, “Yegüada Vents del Sud” i “El Viatge”. A aquests se’ls sumaran el de la foguera Ciutat d’Assís i el conegut com “De l’Alba”. Proliferaran els inflables al·lusius als Reis Mags, les pel·lícules “Cars” i “Transformers”, i representacions de cavalls de gran grandària. La música de banda la posaran “Los Claveles” i “La Amistad”, de Villafranqueza; les cornetes i tambors, les de l’Agrupació Musical “Santa Cruz” i de la “Verge de la Visitació” d’Alacant.
Integrants de la foguera José Ángel Guirao figuraran en aquesta primera part de la desfilada, que també comptarà amb la batucada “Ciutat dels Colors”, i la interpretació de “Sueño”, a càrrec de les alumnes de l’Acadèmia Lucrecia Villó, una coreografia que transmetrà la màgia del Nadal. Cridarà l’atenció també l’espectacle de gran format “Clar de Lluna”, compost per set artistes i un gran cotxe amb acròbata aèria. No faltaran tampoc les danses tradicionals i la colla de Nanos i Gegants d’Alacant.

Etapa bíblica
La carrossa de L’Estrela obrirà l’Etapa Bíblica de la Cavalcada, que es distribuirà en quatre escenes: “San José demanant recer en posada”, “Anunciació als Pastors”, “Registre en el Padró” i “Naixement de Jesús”. Cadascuna d’elles tindrà l’acompanyament d’una colla de dolçaina i tabalet. Els seguiran els seguicis i carrosses dels tres Reis Mags. La de Melchor precedida pel ballet “I´m the artist” i amb la música de l’Agrupació de la SCD Carolines. En el cas de Gaspar, amb el ballet “Xabat”, de Virgínia Boloufer, i L´Harmonia Societat Musical. Pel que respecta a la de Baltasar, el ballet Jambo-Màster´s i la Banda Simfònica Municipal d’Alacant. Darrere de cadascuna d’elles, les carrosses amb els regals de cadascun dels Mags d’Orient. Tancaran la comitiva les carrosses dels patrocinadors de la 75 Cavalcada dels Reis Mags.

El programa
Els Reis Mags d’Orient -encarnats en Moncho Riquelme (Melchor), Francisco Coll (Gaspar) i Carlos Baño (Baltasar)- arribaran al Moll 10 del Port d’Alacant entorn de les 17 hores del 5 de gener. Des d’allí es dirigiran cap a la plaça de bous on, des de les cinc de la vesprada, es representarà l’espectacle infantil “La Màgia del Nadal”. Per a accedir a la plaça de bous serà precisa una invitació que es pot recollir des d’aquest dijous, 29 de desembre, a la Casa de la Festa “Manuel Ricarte”.
La Cavalcada dels Reis Mags d’Alacant partirà, a les 19 hores, des de l’avinguda de l’Estació, enfront del Palau Provincial. Prosseguirà per la Plaça dels Estels, avinguda d’Alfonso El Savi, Rambla de Méndez Núñez, carrer Altamira i Plaza de l’Ajuntament, on conclourà. A continuació, es representarà l’Adoració dels Reis Mags en un escenari situat enfront de la Casa Consistorial. Des d’aqueix mateix lloc els Mags d’Orient es dirigiran als xiquets i xiquetes.

Els dies previs
Fins a arribar al 5 de gener dos són les cites prèvies incloses en el programa “Nadal en gran”, elaborat des de la regidoria de Festes, que dirigeix Manuel Jiménez. El Campament Real, situat en la Plaça de Gabriel Miró, es pot visitar mitjançant cita prèvia fins al dimecres 4 de gener. Aqueix mateix dia, des de les 18 hores, està programat la Desfilada de les Carteres Reals. Eixirà des del Palau Provincial i finalitzarà, després de discórrer pel recorregut tradicional, en la Plaça de l’Ajuntament. Marisa Artiaga, directora pedagògica de l’Escola Infantil Niu; la periodista Ana Poquet, i María Teresa Alfonso, directora de COPE Alacant, representaran aqueixos papers.