La regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant informa que el divendres va finalitzar en el Museu d’Art Contemporani la setena edició dels tallers d’estiu realitzats per l’Associació Explicar-te. De les quatre setmanes que ha durat l’escola d’estiu, la primera va ser la més nombrosa amb 28 alumnes, seguida de l’última amb 19 alumnes, mentre que les dues centrals han comptat amb 16 cadascuna. Durant l’edició, s’ha registrat un augment de xiquets/as que han acudit a dos o més setmanes.

L’edil de Cultura, Mª Dolores Padilla, ha volgut «felicitar a l’equip del MACA per l’enorme esforç i treball realitzat un any més, per a acostar als més xicotets la passió per l’art contemporani a través de l’observació, el joc i el treball en equip«.

Sota el títol «Quadricomia en el MACA», organitzada pel Consorci de Museus de la Generalitat, els participants han realitzat una travessia de quatre setmanes al voltant del món del color i les emocions que provoca.

Han experimentat amb el color com a mitjà d’expressió, com a joc i com a aprenentatge, de la mateixa manera que han descobert com s’ha utilitzat el color pels diferents moviments artístics des del segle XX fins a l’actualitat.

Durant la setmana han creat els seus propis treballs, que cada divendres s’ha pogut portar a casa com a record del viscut. Els tallers, com a novetat han comptat amb la visita setmanal de l’escola d’estiu del MARQ, així com la visita d’artistes i professionals de diferents disciplines com la música i una visita a Cigarreras, on els artistes de Residències A frec de roba els van ensenyar els seus treballs.

La clausura va comptar amb una actuació musical a càrrec de «Jazz magnétic» com a fi de festa en la qual els alumnes i les seues famílies s’han acomiadat fins a l’any que ve.

Aula d'Estiu MACA. Foto: Gabinete Prensa. Ayto. Alicante

Aula d’Estiu MACA. Foto: Gabinete Prensa. Ayto. Alicante