Des del dimarts 22 de juny i fins al 30 de setembre participaran en el Projecte “Som Cultura” un total de 500 persones, 70 adults i 430 xiquets. Es tracta d’una iniciativa desenvolupada per la Fundació CV-MARQ dins de l’àmbit de l’accessibilitat i responsabilitat social, en col·laboració amb la Regidoria d’Acció Social i Família de l’Ajuntament d’Alacant.

L’objectiu d’aquest programa és facilitar, a través de diferents accions, l’accés a la cultura dels col·lectius de persones en risc o situació d’exclusió que són ateses pels Serveis Socials municipals, propiciant el coneixement de la història i el llegat cultural de la ciutat.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha explicat que “ens hem volgut sumar a aquesta iniciativa amb un ampli programa en el qual es mostren els continguts del Museu Arqueològic a través de visites teatralitzades i animades, així com de tallers didàctics dissenyats seguint una metodologia amb la qual es pretén contribuir tant en el desenvolupament i creixement personal com en la integració social”.

“Som Cultura” està destinat a cinc grups d’Acció Social del Centre Municipal d’Acolliment de Persones Sense Llar CAI; l’Obra Social “Santa Luisa de Marillac-Filles de la Caritat de Sant Vicent de Paúl”; el Servei d’Acompanyament en Itineraris d’Inserció Laboral SAIL; la Fundació Secretariat Gitano i els Centres Municipals Socioeducatius Gastón Castelló, Plaza del Carmen, Platges, Sant Blas, La Florida, Ciutat d’Assís, La Caseta, Verge del Carmen, Illa de Cuba i Nou Alacant.

La Fundació CV-MARQ i la Regidoria d’Acció Social i Família de l’Ajuntament d’Alacant aposten fermament per l’accés a la cultura com un pilar fonamental d’integració social, que contribueix a l’apoderament i arrelament de les persones a través de l’acostament a la cultura i a la història.