Xàbia Negra va atorgar el premi de relat el premi de relat ex aequo als escriptors Miquel Nadal, autor de “El Crim de Benitzaina”, i Jovi Lozano, autor de “Poe; un escriptor a les fosques”.

Per la seua banda, el millor curtmetratge va ser per a l’obra del realitzador Iago de Soto, titulada La Guarida

Quant al concurs de fotografia, el primer premi el va guanyar Víctor Torres amb “Kill María”. El jurat també va distingir la fotografia “Crimen Pasional” de Kini Mercado, amb el segon premi, i “Tir de Gràcia” de José Alberto Tur, en la categoria de millor autor local.

A més, també es van lliurar els premis de narrativa escolar, en castellà i valencià, als alumnes dels IES Antoni Llidó i el Nº1.

Cinema, fotografia i la Criminala

Durant la gala de clausura, el grup de teatre Garum, dirigit per Imma Sancho, va interpretar una versió lliure i en clau d’humor de la història de la Criminala. Així mateix, es van exhibir els curtmetratges finalistes i una selecció de fotografies presentades a concurs.

L’acte el va tancar l’alcalde de Xàbia, José Chulvi, qui va posar de manifest el bon nivell d’aquesta edició, que ha comptat amb els escriptors Vicente Garrido, Nieves Abarca, Toni Hill, Carlos Zanón, Pere Cervantes, Gordon Brown,  Lin Anderson, Graeme Macrae i Abir Muckherjee.

També va voler agrair públicament la implicació de l’Agrupació Fotogràfica de Xàbia, el Grup de Teatre Garum, l’Escola de Cinema Riurau i els locals participants de Xàbia Port i Xàbia Històrica.