L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert presenta una nova exposició del cicle ‘Art a la Casa Bardín’, de la mà de l’artista Miriam Martínez Guirao. La mostra “Epifania vegetal”, comissariada per Álvaro Aroca, forma part dels projectes seleccionats en el tercer concurs d’aquest cicle reprogramats a causa de l’estat d’alarma per la Covid-19.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha explicat que “continuem així el calendari d’exposicions previst amb l’aplicació de les últimes mesures d’aforament i prevenció decretades per les autoritats sanitàries perquè el públic gaudi d’aquesta selecció artística en un entorn segur”.

La nova proposta del Insituto de Cultura, que es podrà visitar fins al 16 d’abril, embolica una visió transcendental de les relacions humanes amb la vegetació. Tal com ha explicat Aroca, “el fet de la humanització de la naturalesa ha portat a aquesta artista a posar en evidència manques històriques que comporten a desconnexions psicològiques i emocionals amb la vegetació”.

La pràctica artística de Martínez Guirao, nascuda a Elx i llicenciada en Belles arts per la Universitat Miguel Hernández, gira al voltant de projectes que indaguen sobre la relació humana davant la naturalesa vegetal, i la pèrdua de la naturalesa. L’exposició es compon de tres treballs: “Adveniment (2014)”, “Amb-ciència psicoterrática (2015)” i “Vegetació Òssia (2017)”, realitzats mitjançant peces de ceràmica, dibuixos, fotografies i vídeos.

Cal recordar que, entre altres premis rebuts, Martínez Guirao va quedar finalista l’any passat en els premis del XX certamen internacional Trobades d’Art Contemporani convocats per l’Institut Gil-Albert. A més, en la seua trajectòria compta amb la participació en nombroses exposicions a nivell nacional, tant col·lectives com individuals.

L’horari per a visitar l’exposició ‘Epifania vegetal’ a la Casa Bardín és de dilluns a divendres de 9 a 14 i de 16 a 20 hores.