El Dia Mundial del Teatre 2021 es va celebrar ahir, dissabte 27 de març. Enguany el missatge oficial és a càrrec de l’actriu britànica Hellen Mirren, una de les intèrprets més conegudes i respectades amb una carrera internacional que abasta l’escenari, la pantalla i la televisió.

Dia Mundial del Teatre, una tradició amb llarga trajectòria

El Dia Mundial del Teatre va ser iniciat en 1961 per l’Institut Internacional del Teatre (ITI). És celebrat anualment cada 27 de Març pels Centres ITI i la comunitat teatral internacional. Diversos esdeveniments locals i internacionals són organitzats per a commemorar aquesta ocasió.

Un dels més importants és la circulació de Missatge del Dia Mundial del Teatre, on figures de renom internacional són convidades pel ITI per a compartir els seus pensaments sobre el teatre i la cultura de pau. El primer missatge del Dia mundial del Teatre va ser escrit per Jean Cocteau en 1962.

Missatge 2021, per Hellen Mirren

“Quin període tan difícil per al món de l’espectacle, per a tots els artistes, tècnics, tramoistes i per a les dones que han lluitat per aquesta professió tan estigmatitzada per la inseguretat econòmica.

Pot ser que aquesta situació d’inseguretat permanent els haja tornat més fortes per a poder sobreviure aquesta pandèmia amb dignitat.

La seua imaginació ha sigut traduïda en aquestes noves circumstàncies en maneres de comunicar, inventives, imaginatives, commovedores, tot això per descomptat gràcies a Internet.

Els éssers humans es conten històries des de temps molt remots, des que existim en el planeta.

La meravellosa cultura del teatre viurà mentre habitem la terra.

La impulsió creativa dels escriptors, dels dissenyadors, dels cantants, dels actors, dels músics i dels directors, no serà mai escanyada i en un futur molt pròxim es desenvoluparà una altra vegada amb força i amb una nova manera de veure el món.

Estic ansiosa!»

Hellen MIRREN, Actriu de cinema, teatre i televisió. Traducció al castellà de Yahaira SALAZAR, president del Nou Centre ITI Veneçuela.