La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi, prepara la celebració del trenté aniversari del Festival de Música Clàssica ‘Mozartmanía’,en una edició ‘de butxaca’ amb dos concerts extraordinaris a la Casa de Cultura, els dies 17 i 24 d’octubre, a les 20.00 hores, a preus populars 10 i 5 euros respectivament, i com sempre interpretant peces de coneguts autors clàssics i del compositor, pianista, director d’orquestra i professor Wolfgang Amadeus Mozart, que dóna nom a un dels Festivals de Música Clàssica més prestigiosos de la Marina Baixa “almenys si el més longeu”.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de l’Alfàs, Manuel Casado, ha apuntat els anys que porta celebrant-se aquest Festival, pioner a la Marina Baixa, en la presentació de la 30 edició de ‘Mozartmanía’, amb una programació més reduïda que en anys anteriors per la pandèmia de la covid-19, que obliga a adaptar-se a la realitat, i adoptar un protocol sanitari i de seguretat: registre d’accés, presa de temperatures i distanciament físic, a l’auditori de la Casa de Cultura amb aforament permés del 65% de la seua capacitat. I per descomptat ús obligatori de gel hidroalcohólico, i màscares durant tot el concert.

‘Mozartmanía’ naix amb l’objectiu de divulgar la música clàssica a tots els públics, amb professionals i concerts de primera qualitat, a uns preus populars, i quan està a punt de celebrar el seu trenté aniversari i avalat per una trajectòria tan sòlida, afronta aquest complicat any, ha explicat el regidor de Cultura, Manuel Casado, en el qual s’ha considerat la necessitat de mantindre una de les cites culturals més importants del municipi, fonamentalment per als amants de la música clàssica no sols de l’Alfàs sinó de tota la comarca.

El primer concert: ‘Integral dels Quartets per a Flauta de W.A. Mozart’ a càrrec de Claudi Arimany i Beaux Arts Trio, el dissabte 17 d’octubre, a les 20.00 hores, a la Casa de Cultura de l’Alfàs, organitzat per la Societat d’Amics de la Música Clàssica de l’Alfàs, preu de l’entrada no soci 10 euros.

Claudi Arimany, flauta, oriünd de Granollers, reconegut com un dels solistes espanyols més prestigiosos, amb reputació internacional. Ha actuat a tot el món i considerat per Jean Pierre Rampal, el seu mentor, com un dels millors flautistes de la seua generació, després de compartir tots dos multitud d’escenaris, Claudi Arimany a més d’heretar el seu estil per a interpretar i entendre la música, porta i usa sempre en els seus concerts l’emblemàtica flauta d’or W.S. Haynes que va pertànyer a J.P.Rampal.

El segon concert del cicle ‘Mozartmanía’ tindrà lloc el dissabte 24 d’octubre, a les 20.00 hores a la Casa de Cultura, de la mà de ‘Desconchertantes’ Violoncells i Pau Chafer Trio, en col·laboració amb el Circuit Cultural Valencià. Preu entrada 5 euros. Pablo i Alejandro Turlo, dos joves violí i violoncel en mà, interpreten una selecció de les millors peces musicals de tots els temps i amb una posada en escena divertida i sorprenent. Els acompanya Pau Chafer Trio, en un recorregut per una selecció d’obres clàssiques i modernes des de Johann Sebastian Bach, Vivaldi, Mozart passant per Queen o Paco de Lucía i incloent composicions pròpies del duo.

Enguany, a més, ha informat per a concloure el regidor de Cultura de l’Ajuntament de l’Alfàs, Manuel Casado, se sumen al Festival ‘Mozartmanía’ altres dos concerts organitzats per la Societat de Música Clàssica de l’Alfàs. En totes dues actuacions el gran pianista Marco Tezza interpretarà obres de Schubert i Janacek, i seran el divendres 16 d’octubre a les 20.00 hores en el complex residencial Fòrum Mare Nostrum, i el diumenge 18 d’octubre a les 12.00 hores en el Centre Social de l’Albir.