La regidora de Cultura, Rosa Vidal, acompanyada de la integrant de Carasses Teatre, Sacra Lleial, ha donat a conéixer el cartell de l’edició número 16 de la Mostra de Teatre Amateur Escena Elda, que es desenvoluparà del 4 al 19 de setembre en el Teatre Castelar. Totes les representacions donaran principi a les 20.00 hores.

L’edil ha explicat que enguany la Mostra tindrà lloc el mes de setembre, després de vacances, al llarg de tres caps de setmana consecutius. Hi ha algunes novetats, com que l’entrada serà gratuïta fins a completar l’aforament del Teatre i també l’augment de la remuneració de les companyies que participen gràcies a una subvenció de la Diputació per ser una activitat d’especial rellevància.

El dissabte 4 de setembre la Mostra comença amb El Crèdito, de Miguel Segura, representada per Imperi Teatre, i finalitza el diumenge 5 amb ‘El Quijote en los infernos, de Carlos Maciá, representada per Atrote Teatre; el dissabte 11 Paraskenia Teatre oferirà ‘34 setmanes’, de la mateixa companyia; i el diumenge 12, Taules Teatre representarà ‘Mi mejor amigo… yo, de José Antonio Pérez Fresco. Finalment, el dissabte 18 comença amb Anselma i Luisa, de José Antonio Pérez, oferida pel Telón Negro, i el diumenge 19 finalitza el certamen amb Romancero Gitano, de García Lorca, representat per Carasses Teatre.

Vidal ha felicitat els membres de Carasses Teatre pel treball de selecció que han realitzat. Han sigut els encarregats de visionar els més de cent treballs arribats des de tots els punts del país. Ha sigut un èxit de convocatòria i aquest festival col·loca a Elda en l’avantguarda de l’escena del teatre amateur. L’any passat van ser moltes les mostres que van caure per la pandèmia i Escena Elda es va mantindre per l’aposta del govern local. Enguany hem treballat en la mateixa línia per a comptar amb una nova edició”.

Per part seua, Sacra Leal ha afirmat que com a part de Carasses Teatre, i com tots els anys, celebrem la festa del teatre, una festa que no ha de caure perquè és la vida que es posa sobre un escenari. A conseqüència de la COVID-19 créiem que anava a ser més complicada la selecció, però hem volgut mantindre com tots els anys l’aposta per oferir una mostra el més variada possible.

Leal ha destacat que malgrat les condicions que hem travessat les companyies de teatre, especialment les de caràcter amateur, es nota que hi ha una obertura i ganes de posar-se dempeus sobre l’escenari. Hem rebut un centenar de treballs procedents de tota Espanya i ha sigut complicat triar cinc. Serà una mostra entretinguda i reflexiva. En r