La regidoria de Benestar Social en col·laboració amb altres entitats posa en marxa un fum d’activitats al voltant del Dia Internacional de la Dona, el 8 de març, dintre de l’objectiu del govern municipal per aconseguir la igualtat total de sexes i reduir l’escletxa existent.

Entitats com el grup de teatre de la FPA, l’alumnat de l’IES Pare Arques, el centre Dona 24h i l’Associació de Comerç es sumen a aquestes celebracions de forma activa i protagonitzaran moltes de les cites previstes. Menció especial té el Col·lectiu de Dones 8 de Març que sempre ha fet possible les mobilitzacions i activitats a Cocentaina i que, una edició més, ha treballat colze a colze amb la regidoria de Benestar Social per a fer possible que el 8 de març siga una data festiva i reivindicativa.

L’acte central de tots els previstos serà el 6 de març a les 12h en la plaça de la Vila, on l’alumnat del l’IES llegirà el manifest i actuarà per què seguidament totes les persones presents isquen en cercavila acompanyades per la música en suport de la vaga femenina. Durant eixos dies es podrà participar de xerrades, exposicions, tallers, teatre i, fins i tot, d’una cursa solidària.

Part de les activitats seran finançades per l’ajuda del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere, subvenció que reforça la inversió que el govern contestà ja feia en aquest sentit. La seua alcaldessa, Mireia Estepa, explica: “és vital promoure activitats al voltant del 8M perquè ens queda molt de treball per aconseguir una igualtat real i efectiva i perquè aquesta lluita és de tots i de totes. El benefici és per a la societat al complet: hem d’erradicar la violència masclista, els abusos, el sostre de cristall i tots aquells impediments que seguixen impossibilitant que una dona i un home siguen iguals i es reconeguen com a iguals”.