Més de 500 persones van assistir en la nit del dissabte en la Cala a la XXII Trobada de la Cançó de la Mar, esdeveniment amb el qual s’inaugura la programació cultural “Sensacions d’Estiu” de Finestrat. El regidor de Cultura, Héctor Baldó, va obrir aquesta agenda estival amb les paraules que va dirigir a tots els assistents: “Hui rendim tribut a la Verge del Carmen, patrona dels mariners, amb aquesta trobada de corals en el qual participen la Va unir Musical de La Nucia, la Coral Amics Cantors d’Elx, el Cor d’Adults de l’Escola Europea d’Alacant i l’amfitriona, l’Agrupació Coral de Finestrat. Per a mi, va afegir, que sóc músic de vocació i formació, no pot haver-hi millor manera d’inaugurar la programació cultural de l’estiu”.

L’endemà, ahir diumenge, la música va continuar en la Cala amb el concert que va oferir la Va unir Musical de Polop sota la batuta del director d’orquestra de Finestrat, José Vicente Algado, també amb un èxit important de públic.

La programació estival segueix avant fins a mitjan agost, com va assenyalar el regidor de Cultura. “Tindrem esdeveniments per a tots els públics i per a tots els gustos, tant en la Cala com en el centre històric tradicional, la qual cosa representa una excusa idònia per a visitar i descobrir el nostre poble, si encara no el coneixen”.

L’agenda “Sensacions d’Estiu” continuarà dissabte que ve, dia 20, amb la “Festa de la Cervesa” a càrrec de la Comissió de Festes 2019 (Barraca El Poltre); el diumenge 21 arriba el sainet al Auditori es Castell amb “En dt. casa no hi ha conflictes” a càrrec d’Els Teatrer’s i amb suport de la Diputació d’Alacant (campanya “Música i Teatre”); el dissabte 27 continua sonant la música, en aquest cas en la Plaça del Poble, amb el concert de la Rondalla Cordes i Veus de la Font del Vaig moldre de Finestrat; i el diumenge 28 tornen els esdeveniments a la Cala amb el teatre infantil “Pim, plam, plum”.

El mes d’agost els “Sensacions d’Estiu” ens porten un teatre infantil itinerant titulat “Astronauta Llunàtic”. El dissabte 10 hi haurà excursió de “coasteering” per la costa de la comarca i, a la nit, arriben les nits de Jazz a l’Ermita del Castell amb la “Alonis Band”; l’endemà, diumenge 11 d’agost, se celebrarà el concert d’intercanvi musical de la Banda Juvenil de la Va unir Musical de Polop i la Banda Juvenil del Centre Musical Puig Campana. El dimecres 14 d’agost torna el teatre al centre històric tradicional amb l’obra “El tresor de Benimassot” mentre que els dies 14 i 15 el millor voleibol de platja prendrà la Cala de Finestrat amb la Final del Campionat Autonòmic A2 masculí i femení i amb el Torneig 4 x 4 més antic de Voleibol de platja que se celebra a Espanya des de fa 42 anys.

La clausura d’aquesta programació serà, com és costum, el 15 d’agost amb el concert de clausura del Centre Musical Puig Campana i l’Agrupació Coral de Finestrat.

 

Una vegada finalitzada aquesta programació es dóna pas a les festes majors patronals de Finestrat que se celebren del 22 al 25 d’agost, amb un esdeveniment previ de gran protagonisme com és el Concurs de Paelles, el diumenge 18.

Tota la programació, tant de juliol com d’agost, es pot consultar en la pàgina web municipal (http://www.ayto-finestrat.es/agenda/) i en les xarxes socials institucionals.

SENSACIONS D’ESTIU

 

JULIOL

Dia 16: Excursió de Caiac sota la lluna plena.

Info & Inscripcions: Centre Juvenil Finestrat.

 

Dia 20: Festa de la Cervesa.

Plaça de la Va unir Europea, 19.30h.

Organitza: Comissió de Festes 2019 (Barraca El Poltre).

 

Dia 21: Sainet: “En dt. casa no hi ha conflictes” a càrrec d’Els Teatrer’s.

Auditori es Castell, 22.30h.

 

 

Dia 27: Concert de la Rondalla Cordes i Veus de la Font del Vaig moldre de Finestrat.

Plaça del Poble, 22.00h.

 

Dia 28: Teatre infantil en la Cala: “Pim, plam, plum”.

Plaça de l’antiga Àmfora (Cala de Finestrat), 20.00h.

 

 

AGOST

Dia 4: Teatre infantil itinerant: “Astronauta Llunàtic”

Plaça de la Va unir Europea, 20.00h.

 

Dia 10: Excursió Coasteering (activitat platja). Inscripcions: Centre Juvenil Finestrat

 

Dia 10: Jazz en l’Ermita: “Alonis Band”.

Ermita del Castell, 23.00h.

 

Dia 11: Concert d’intercanvi musical: Banda Juvenil de la Va unir Musical de Polop i Banda Juvenil del Centre Musical Puig Campana.

Auditori es Castell, 21.30h.

 

Dia 14: Final Campionat Autonòmic A2 masculí i femení Voleibol de platja.

Cala de Finestrat, de 10.00 a 21:00h.

 

Dia 14: Teatre: “El tresor de Benimassot”.

Plaça del Poble, 22:00h.

 

Dia 15: 42 Torneig de Voleibol de platja més antic d’Espanya.

Cala de Finestrat. De 10.00 a 22.00h.

 

Dia 15: Clausura de “Sensacions d’Estiu: Concert a càrrec del Centre Musical Puig Campana i l’Agrupació Coral de Finestrat.

Auditori es Castell, 22.00h.

 

Dia 18: Concurs de Paelles.

Carrer Nou, 12.00h.