El Museu Nacional del Prado ha sigut distingit amb el “Premi Fondillón” que el Consell Regulador de la DOP Alacant ha concedit en la seua primera edició.

Es tracta d’un nou premi amb el qual el Consell vol reforçar alguns dels valors més importants que atresora la zona quant a història, qualitat de vins, i, en concret, defensa i revaloració de qualsevol mena de patrimoni.

En aquest cas, s’ha distingit a la institució museística per la celebració de la seua 200 aniversari i per haver sabut transmetre de manera moderna el seu important patrimoni artístic, la història de la col·lecció, les seues seus o els nous reptes davant el futur, entre ells, noves formes de comunicació.

El jurat d’aquest primer Premi Fondillón ha estat constituït per distingides institucions com la Diputació Provincial, la Universitat Miguel Hernández, la Universitat d’Alacant, la Cambra de Comerç d’Alcoi, l’Associació de Joves Empresaris, JOVEMPA, la provincial d’empresaris, UEPAL o el Diari Informació d’Alacant, presidits per Antonio Miguel Navarro, del Consell Regulador, qui va convidar alhora a altres entitats culturals i socials de la zona.

El Museu Nacional del Prado, des que va ser inaugurat en 1819 i al llarg de la seua història, ha complit amb l’alta missió de conservar, exposar i enriquir el conjunt de les col·leccions i obres d’art que, estretament vinculades a la història d’Espanya, constitueixen una de les més elevades manifestacions d’expressió artística de reconegut valor universal.

El Consell Regulador és un organisme que protegeix la producció de vins amb origen “Alacant” i que compleix 88 anys d’història. Empara actualment unes 10.200 hectàrees de vinya, amb prop de 2.000 viticultors, 41 empreses i una producció de més d’11 milions de botelles de vins. Entre ells es troba el Fondillón, considerat un vi únic en el món i de molt limitada producció a l’ésser l’únic anyenc natural, una criança mínima de 10 anys i protegit de manera específica per la UE.

L’acte de lliurament del premi tindrà lloc a Alacant el pròxim 9 de març en el ADDA.