Les Regidories de Cultura i Manteniment i Obres tornen a col·laborar en el cicle artístic «Museu al Carrer» comisariado per Leonidas Spinelli i basat en la reinterpretació d’obres artístiques clàssiques amb l’objectiu de fomentar l’art i contribuir a la millora d’estètica urbana, d’una forma propera, visual i atractiva.Després de dues reeixides edicions, enguany l’Ajuntament ha volgut continuar acostant la cultura i l’art a tots els públics i recuperar les places i parcs com a punts de trobada, convertint Sant Joan en una galeria d’art durant tot l’estiu.

Per a la seua realització, els deu artistes han tingut llibertat per a interpretar les obres amb diferents estils, ja siga a través de la pintura, la fotografia, la il·lustració o qualsevol altra tècnica que els permetera reinventar de manera original i personal el seu contingut.

En aquesta ocasió, s’ha decidit canviar la intervenció urbana per uns expositors en forma de poal que traslladen les obres a les principals places i parcs del municipi, fent molt més fàcil el recorregut i la contemplació de les mateixes: Plaza d’Espanya, Plaza Maisonnave, Plaza de l’Ordana i Parc Municipal. Com sempre, les interpretacions vénen acompanyades per l’explicació de l’obra original a la qual fa referència, així com d’un aclariment de cada autor sobre la seua pròpia concepció del producte. Una forma ideal de fomentar la reflexió i la trobada de les persones.

Les edils de Manteniment i Obres, Eva Delgado, i de Cultura, Clara Rodríguez, coincideixen en la importància d’apostar per projectes que, a més d’afegir un valor turístic, didàctic i cultural al nostre municipi, diversifiquen els espais per a despertar l’interès per l’art, el coneixement i la cultura en general a tota la ciutadania. Però, sobretot, per a recuperar les places i parcs com a llocs de trobada amables per als veïns i veïnes de Sant Joan.