La Denominació d’Origen Alacant va entregar els seus premis anuals durant el V Saló Professional que s’ha celebrat a l’Auditori Provincial per a estrenar la nova afija 2019 i les novetats del sector. Uns 300 professionals del sector de l’hostaleria, la distribució i el comerç van acudir a la crida de 27 cellers que van presentar a més els seus vins ecològics, vegans, vins de parcel·les, monastrelles, moscatells i Fondillones procedents de les 10.200 hectàrees d’aquesta vinya.

Al costat d’aquesta presentació, es van entregar els premis als professionals que millor treball de presentació i informació realitzen d’aquests productes; bé des de l’hostaleria o el comerç. En el primer cas, l’establiment guanyador ha sigut “El Hogar del Pescador”. Un clàssic restaurant de la la Vila Joiosa, nascut a l’empara dels pescadors d’aquest important port del mediterrani i que compleix 50 anys. La filla dels fundadors, Marta Devesa al costat de Julio Moreno, van recollir el premi de mans de Sarah James Evans i el Diputat Provincial de Promoció i desenvolupament local Sebastián Cañadas.

En la part del comerç va ser premiat l’establiment “Quiero Delicatessen” de Villena, Una botiga gurmet molt jove, amb un equip molt ben format on el producte local es preval per damunt de tot. Pablo Martinez va rebre el premi de mans de la Consellera d’Agricultura, Mireia Moiá i de l’escriptor Ferran Centelles qui prèviament va relatar la importància del sommelier com a transmissor de les històries del vi i la seua necessària empatia amb el client.

Finalment, es va entregar per primera vegada el Premi Fondillón i la directora adjunta del Museu Nacional del Prado, Marina Chinchilla, va recollir el trofeu de mans del president del Consell Regulador Antonio M. Navarro i Quique Dacosta, tres estreles Michelin i actual ambaixador dels Vins Alacant DOP. El Premi reconeix la qualitat de la gestió del patrimoni pictòric de la pinacoteca considerada una de les millors del món i el treball desenvolupat en la difusió d’aquest.

L’acte va ser clausurat per la Consellera d’Agricultura qui va destacar l’esforç en modernització de la zona. Va comptar amb una àmplia representació d’institucions des de la Universitat Miguel Hernandez, la d’Alacant, la Cambra de Comerç provincial, la d’Alcoi, Jovempa, Uepal, l’Escola de Tastos d’Alacant o l’Associació d’Hostaleria de Torrevieja i Vega Baixa entre altres.

Precisament a aquesta comarca es dedica l’Anyada 2019 dels Vins Alacant DOP després de les desastroses inundacions del setembre passat.