Softcatala logotip

L’Ajuntament de l’Alfàs del Pi celebra el Dia Internacional del Turisme ampliant els seus recursos tecnològics en el Museu on el dilluns 26 de setembre, a les 12.00 hores, presentarà en un acte obert al públic una nova experiència virtual immersiva, que permet compartir tres escenes quotidianes com a molt pocs museus del nostre país fan, segons ha informat l’alcalde de l’Alfàs del Pi, Vicente Arques, qui s’ha referit a la importància del turisme com a pilar crucial del desenvolupament i al mateix temps ha reivindicat el valuós patrimoni cultural i natural de l’Alfàs, manifestant-se molt satisfet en poder proclamar “que el Museu de la Vila Romana de l’Albir es consolida com a centre de referència en la Comunitat Valenciana per a l’aplicació de recursos tecnològics en la interpretació i la valorització turística del patrimoni cultural, a la disposició de les persones que visiten el Museu de l’Albir aquestes ulleres virtuals, i de manera gratuïta. Horari d’obertura del museu a l’hivern: dimarts a divendres de 10.00 hores a 13.00 hores i dissabtes, diumenges i festius de 10.00 hores a 14.00 h0ras. Per a les visites en grup, hauran de reservar prèviament a través de museovillaromana@lalfas.com
L’Ajuntament de l’Alfàs del Pi posa a la disposició de la ciutadania un nou recurs tecnològic per a poder visitar les restes de la vila romana de l’Albir com si s’obrira una porta invisible i pogueren viatjar en el temps. I això gràcies a unes ulleres virtuals.
Projecte desenvolupat pel Museu a l’aire lliure Vila Romana de l’Albir i el grup Patrimoni Virtual de la Universitat d’Alacant. Una actuació cofinançada al 50% per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.
Es tracta d’un documental dramatitzat virtual en 360é en un entorn totalment immersiu. Un dels pocs productes d’aquest tipus en els museus del nostre país, juntament amb el MAN (Museu Arqueològic Nacional). Recrea, amb una tècnica fotorrealista, tres escenes de la vida diària en la vila romana de l’Albir: una recepció en el peristil, un bany en les termes i un banquet en el gran menjador. Està ambientat a principis del segle V d.C, el moment de major esplendor de la vila romana de l’Albir. Els personatges s’han recreat a partir de captura de moviments amb persones reals, una tècnica que s’usa al cinema d’animació. S’ha dut a terme una documentació històrica exhaustiva per a la confecció del guió, cuidant-se tots els detalls per a la recreació dels personatges amb la seua vestimenta, joies i pentinats, la reconstrucció dels espais de la vila, els jardins i fins i tot els aliments del banquete.