El Teatre Arniches d’Alacant, de Cultura de la Generalitat, acull, per a aquestes festes nadalenques, quatre propostes de música, teatre i circ en el marc de ‘Nadal a l’Arniches’.

La programació nadalenca a l’Arniches s’inicia el diumenge 27 de desembre a les 18 hores amb l’espectacle circense ‘BOWA’, a càrrec de la companyia La Gata Japonesa. Narra les aventures d’una viatgera guiada per una obsessió: descobrir què amaguen els missatges tancats en botelles llançades a la mar. Es tracta d’una producció que transita per diferents estats emocionals del personatge i que recolza en un llenguatge circense.

 Per al dilluns 28 de desembre a les 18 hores, està previst el musical ‘Las cuatro estaciones ya no son lo que eran’ a càrrec de la companyia Teatro Che y Moche. Aquest espectacle mostra una original i peculiar forma de viure un concert, i ens conviden a ser testimonis d’un vertader huracà escenicomusical. Humor, tecnologia, virtuosisme instrumental i tradició teatral donen forma a aquest musical que ens convida de manera divertida i desenfadada a reflexionar sobre el canvi climàtic a través de l’obra universal d’Antonio Vivaldi.

De la mà de PanicMap arribarà a l’escenari de l’Arniches l’obra ‘Pequeño Big Blue’. Aquesta proposta artística, que tindrà lloc el dimarts 29 desembre a les 18.00 hores, pren com a punt de partida l’univers pictòric de Kandinski. L’obra narra un xicotet viatge amb Ene i Pequeño Big Blue, a través de les seues sensacions. Una proposta plàstica en què gest, dansa, arts visuals i arts digitals dialoguen per a oferir una experiència que estimula el desig de jugar als més xicotets, i als seus acompanyants més grans, trobant pel camí algunes emocions que tots sabrem identificar.

El colofó a la programació de ‘Nadal a l’Arniches’ la posarà el concert del grup alacantí Mediterráneo el 30 de desembre, una banda mítica, considerada la més representativa de la història del ‘pop-rock’ alacantí. Aquesta banda acumula set discos en el mercat i alguns èxits que van arribar al número u en les llistes nacionals i repercussió en les internacionals. En 1980 van tindre el seu primer número u en les llistes, amb el senzill “Nº 1 en USA” al qual van seguir altres èxits com ‘Orgía de Neptuno’ o ‘Dime tú qué bebes’.

La coordinadora de l’Institut Valencià de Cultura a Alacant, Alicia Garijo, ha afirmat que “enguany hem volgut estar més prop del nostre públic i, per això, hem preparat un programa variat del qual podrà gaudir tota la família”.

La coordinadora de l’IVC a Alacant ha comentat que “per al públic familiar s’ha programat la producció circense ‘BOWA’ de la companyia La Gata Japonesa, un espectacle multidisciplinari, amb efectes de màgia. També podrem veure un musical, de la mà de Che y Moche, que ens convida de manera divertida i desenfadada a reflexionar sobre el canvi climàtic amb teatre, música i bon humor. Un altre dels espectacles és ‘Pequeño Big Blue’ una proposta plàstica en què gest, dansa, arts visuals i arts digitals dialoguen per a oferir una experiència que estimula el desig de jugar als més xicotets”.

En paraules d’Alicia Garijo, l’última de les propostes, i destinada a un públic més adult, és un concert del grup Mediterráneo “que ens permetrà recordar vells temps amb aquesta banda mítica considerada la més representativa de la història del ‘pop-rock’ alacantí, que va aconseguir alguns números u en les llistes nacionals i repercussió en les internacionals”.

Les entrades d’aquest espectacle i de tota la programació del Teatre Arniches es poden trobar en el web de l’Institut Valencià de Cultura <https://ivc.gva.es/val/ivc-val/programacio-ivc/teatre-arniches-d-alacant>.