La Seu Universitària de Villena ha presentat aquest matí en roda de premsa l’oferta de Cursos d’Estiu Rafael Altamira de la UA que tindrà lloc a la Seu de Villena durant el mes de juliol. La presentació ha tingut les intervencions de Concepción García, regidora d’Educació i Cultura de l’Ajuntament de Villena; Eva Valero, directora del Secretariat de Seus Universitàries de la UA i M. Ángeles Alonso, coordinadora acadèmica de la Seu.

El programa de Cursos d’Estiu Rafael Altamira de la UA inclou enguany una oferta de 46 cursos marcats per un estret vincle amb el món professional i de caràcter eminentment pràctic. Sis d’aquests cursos s’impartiran a la Seu de Villena, com ha detallat la directora de Seus Universitàries, Eva Valero: II Jornades Vocal Music Week (en els nivells I i II); Coeducació i Gestió de la Diversitat; Introducció a la Impressió 3D per a Docents; i les Jornades Villena Brass-Fest (teòric i pràctic). Eva Valero, ha destacat en la seua intervenció «el caràcter pràctic i professionalitzant dels cursos en el vessant musical, tan present sempre a Villena, i educatiu, en col·laboració amb el CEFIRE, cursos fonamentals en aquests temps de frontissa entre l’educació més tradicional i la inclusió de les noves tecnologies». Per la seua banda, la regidora de Villena Conchi Beltrán ha volgut agrair la feina i el treball que fa la Seu durant tot l’any «és una vertadera satisfacció veure com persones de Villena i comarca assisteixen als cursos, concerts i activitats programades». M. Ángeles Alonso, ha detallat que “Incorporar una col·laboració amb el CEFIRE va ser una prioritat per a mi des del principi, com a coordinadora acadèmica d’aquesta Seu”. Els directors i les directores dels cursos n’han presentat breument el contingut i han anunciat que la inauguració oficial dels Cursos d’Estiu de Villena tindrà lloc el dijous 5 de juliol a les 19:30 hores, en el mateix pati de la Tèrcia, amb l’actuació de les CC Pink.

L’oferta estiuenca

Les Jornades Vocal Music Week. Tècnica Vocal i Cant Modern arriben a la segona edició i es faran del 9 al 13 de juliol a la Seu Universitària, amb dues variants: nivell I i nivell II, per a iniciació o perfeccionament. L’alumnat d’aquests cursos podrà endinsar-se, durant una setmana, en el món de la tècnica vocal. Impartiran aquest curs grans professionals com la cantant i compositora Ruth Lorenzo; Ana Cristina Marco, una de les mezzosopranos més importants de la lírica del nostre país; o la carismàtica cantant brasilera Thaïs Morell. El curs tractarà també el mètode Speech Level Singing amb els seus professors de Vox Technologies. També del 9 al 13 de juliol, el programa inclou un curs dedicat a Coeducació i Gestió de la Diversitat. La igualtat i la gestió de la diversitat són valors que estan presents en l’acció educativa encara que, en l’actualitat, en cap pla d’estudis de les carreres relacionades amb l’àmbit educatiu s’imparteixen continguts destinats a ensenyar sobre com coeducar a l’aula, ni sobre com gestionar la diversitat. Aquesta proposta pretén cobrir aquesta manca. La quarta proposta del 9 al 13 de juliol estarà centrada en la Introducció a la Impressió 3D per a Docents. Els responsables d’aquest curs afirmen que és important formar futurs professionals capaços de renovar coneixements d’una manera immediata, aprendre per si mateixos i continuar el seu aprenentatge una vegada finalitzada l’etapa acadèmica. El curs pretén facilitar eines als educadors perquè puguen transmetre coneixements de qualsevol matèria a les xiquetes i els xiquets i introduir aquestes eines gradualment en el dia a dia.

El programa de Cursos d’Estiu a Villena es completa amb les Jornades Villena Brass-Fest que inclou dos cursos, un de pràctic i un altre de teòric (de l’11 al 14 de juliol). El Villena Brass-Fest se centra en les classes instrumentals de trompeta, orientades a millorar el rendiment de l’alumnat inscrit. També oferirà concerts d’entrada lliure, visites guiades de la ciutat i exposicions d’instruments i accessoris.

El professorat, de prestigi nacional i internacional reconegut, aportarà a l’alumnat una millora musical, com també tècniques d’estudi eficaces. Aquests objectius es duran a terme a través de classes individuals i col·lectives, que inclouran tècnica, interpretació i música de cambra. Adán Delgado Illada, trompeta solista de l’Orquestra Nacional d’Espanya, professor del Centre Superior Katarina Gurska i professor convidat d’orquestres de joves tan prestigioses com la Jove Orquestra Nacional d’Espanya o l’European Union Youth Orchestra; i Francisco Gaspar Tomás López: trompetista de diverses orquestres de joves de referència a Europa: Jove Orquestra Nacional d’Espanya, Lucerne Festival Academy Orchestra, European Union Youth Orchestra, Gustav Mahler Jugendorchester… i actual academista de trompeta de l’Orquestra Nacional d’Espanya i la Chamber Orchestra of Europe, impartiran aquest curs.