El dimarts 7 de maig la OFUA obri el seu Cicle de Concerts de Primavera en el Principal sota la direcció de Tobias Gossmann i a benefici de l’Associació Espanyola Contra el Càncer. El Ballet de Moscou posa en peus una de les peces clàssiques més representades, Gissele, el dijous 9 de maig. El Divendres 10 és el torn del rock, amb un tribut a una de les bandes mítiques del panorama musical internacional, Pink Floyd així com el diumenge l’espectacle Emportats, de la Trócola Circ.

La OFUA torna al Principal amb un concert a benefici de la AECC.

El dimarts 7 de maig arranca el Cicle de Concerts de Primavera de l’Orquestra Filharmònica de la UA (OFUA) en el Teatre Principal d’Alacant, a les 20.30 hores, un concert solidari a càrrec del Quartet de Corda de la OFUA, a benefici de l’Associació Espanyola contra el Càncer. Aquest concert compta amb la col·laboració específica de la Junta de Germanors i Confraries de la Setmana Santa d’Alacant, i les entrades-donatiu tenen un preu de 15, 13 i 11 euros, disponibles en els canals de venda habituals del Teatre Principal, en la seu de l’Associació Espanyola contra el Càncer (Avda Catedràtic Soler 4, baix) i en la Junta Major de Germanors i Confraries de la Setmana Santa d’Alacant (Casa de la Festa Manuel Ricarte c/ Bailèn núm. 20-2n Alacant). Els grups de cambra de la OFUA són el resultat del treball formatiu i pedagògic que orienta aquest projecte universitari. Constitueixen un element complementari que permet afrontar amb intensitat i rigor un repertori més ampli i versàtil que el que ofereix una orquestra íntegrament. Els joves intèrprets dels grups de cambra, dirigits per Tobias Gossmann, posen sobre l’escenari totes les seues capacitats i sensibilitat musical per a propiciar una important experiència estètica. Quartet de Corda de la OFUA està integrat per violins: María García Sivera i Antonio Milà Martínez; viola: Carles Soler Navarro; i violoncello: Javier Masiá Martínez.

Aquesta primera actuació del Cicle està patrocinada per Vectalia, Hidraqua, Diputació d’Alacant, Fundació Manuel Peláez Castillo i Cajamar; i compta amb la col·laboració del Conservatori Superior d’Alacant “Óscar Esplá” i Conservatori Professional “Guitarrista José Tomás” d’Alacant, Conservatori Professional “Vicente Lillo Cánovas” de Sant Vicent i Brass Academy Alacant.

Tobias Gossmann ha detallat que el repertori triat per al cicle d’enguany pretén acostar als alumnes i al públic en general a les obres mestres del repertori mundial, però també a obres modernes. Per això ha seleccionat dues simfonies de Shubert i de Grieg i perquè, assegura, “ambdues tenen misteris sense resoldre”. La simfonia en si menor D 759 de Franz Schubert (1797-1828) «La Inacabada» de Schubert es diu així perquè no se sap per què va quedar incompleta. Era la penúltima simfonia que va escriure Schubert, el seu contingut musical és extraordinari però les investigacions musicològiques no han pogut aclarir per què el compositor no la va acabar. Però encara així, està considerada una obra mestra i té el seu lloc ferm a les sales de concerts. La segona simfonia triada, la simfonia en Do menor de Edvard Grieg, és l’única simfonia de Grieg que ha romàs 113 anys sense ser tocada. El mateix compositor la va retirar del seu editor després d’estrenar alguns moviments i va posar va escriure de la seua pròpia mà la misteriosa nota «no s’ha de tocar mai». Sobre la raó d’aquesta prohibició sol es pot especular. És a partir de 1980 que s’ha tornat a programar aquesta bonica simfonia, que per ser una «Indesitjada» s’ha convertit en una «Desconeguda», ha detallat Gossmann.

Obra mestra absoluta de la dansa del Romanticisme arriba al Principal.

El dijous 9 de maig a les 20.30 torna el ballet al Teatre Principal amb una de les peces clàssiques més representades. “Giselle”.

El Ballet de Moscou, celebra el seu 30 aniversari sobre els escenaris de tot el món, convidant-nos a gaudir d’una de les obres més emblemàtiques del repertori clàssic de ballet, “Giselle”.

Ballet captivador, on la jove Giselle mor després d’un desengany. En morir “donzella” es convertirà en un esperit nocturn del bosc, una Willi. Una nit, el seu estimat Duc Albrecht és castigat per les Willis. Giselle, mostrant el seu amor etern, salvarà a l’enamorat protegint-lo de Myrtha, Reina de les Willis.

L’esperit de Pink Foyd inunda el Principal.

El divendres 10 de maig a les 20.30 h arriba el torn de la música amb un tribut a una de les bandes més importants del rock internacional Pink Floyd.

“Welcome to the Machine” ride homenatge a l’obra musical de Pink Floyd i especialment als seus treballs dels anys setanta, època en la qual s’ha especialitzat Pink Tones durant aquests últims 15 anys.

Un espectacular xou de so, il·luminació i vídeo on Pink Tones repassa el millor de la discografia de Pink Floyd, amb plens absoluts en la majoria dels seus concerts.

Nick Mason , bateria de Pink Floyd, ha elogiat el treball musical i escènic de Pink Tones en Twitter amb aquestes paraules: «Espectacular Tribut, amb l’esperit de Pink Floyd».

El circ torna al Principal amb “Emportats” de la Trócola Circ.

El diumenge 12 de maig a les 18 h, el circ de sala arriba al Principal d’Alacant amb un dels espectacles de la temporada. Emportats, de la Trócola Circ.

La Trócola Circ és una companyia de circ alacantina que en l’actualitat es troba entre les companyies del seu gènere més estables i de major prestigi nacional.

Les seues produccions es fonamenten en la investigació amb objectes. Aposten per la innovació, exploren i posen en escena diversos llenguatges. El que els ha suposat un enorme reconeixement i nombrosos premis com a “Millor espectacle de les nits de FETEN’18” i «Millor espectacle de circ» en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes 2018.

Després de la seua primera creació, Potted, espectacle que els dió a conéixer i que han representat en importants espais i festivals nacionals i internacionals com: Umore Azoka, Fira Tàrrega, Feten, Freiburg Kulturboerse i Paderborn Kulturboerse, Sagunt a Escena, Kalerki o La Bisbal d’Empordà, arriba “Emportats”.

“Emportats” naix de la necessitat d’abordar diferents llenguatge. És un espectacle d’alt nivell tècnic, en el qual es cuida fins al més mínim detall per a sorprendre i captivar a l’espectador.

A la versatilitat i descontextualización de l’objecte, se suma la música en directe, aportada per la banda Jo & Swissknife.

Andrea Pérez, Guillem Fluixà, Jose Monreal, Aritz sardina i Jon Sádaba componen l’elenc de Emportats, sota la direcció de Lucas Escobedo.

Emportats és un espectacle de circ per a tots els públics on es combinen acrobàcia, malabars, música i treball amb objectes (portes). A través del joc amb el visible i no visible, fent ús de llenguatges com el musical, humorístic, o poètic, emergeixen imatges i idees originals l’estètica de les quals submergeix a l’espectador en un atractiu viatge per als sentits. És un espectacle on la coordinació, la precisió i l’energia superen els límits establits i en el qual la indiferència no està entre les possibilitats. Emportats és el resultat d’un ardu treball on l’important és el procés, en el qual els seus protagonistes es desprenen de tot per a ensenyar-nos el que porten dins.

 

FITXES D’ESPECTACLE:

 

MÚSICA

ESPECTACLE: GRUP DE CAMBRA DE LA OFUA

Dimarts 7 de maig – 20.30 h

COMPANYIA: GRUP DE CAMBRA OFUA, ORQUESTRA FILHARMÒNICA DE LA UNIVERSITAT D´ALACANT

DIRECCIÓ: TOBIAS GOSSMANN

PREUS:

Pati i Butaca club: 15€

Llotja correguda: 13€

Amfiteatre: 10€

 

DANSA

ESPECTACLE: GISELLE

Dijous 9 de maig – 20.30 h

COMPANYIA: BALLET DE MOSCOU

ADREÇA: Timur Fayziev

PREUS:

Pati i Butaca club: 40 €

Llotja correguda: 30 €

Amfiteatre: 20€

 

MÚSICA

ESPECTACLE: WELCOME TO THE MACHINE. TRIBUT A PINK FLOYD

Divendres 10 de maig – 20.30 h

COMPANYIA: Pink

Tones PREUS:

Pati i Butaca club: 32 €

Llotja correguda: 30 €

Amfiteatre: 27€

 

CIRC

ESPECTACLE: EMPORTATS

Diumenge 12 de maig – 18 h

COMPANYIA: La Trócola Circ

PREUS:

Pati i Butaca club: 20 €

Llotja correguda: 15 €

Amfiteatre: 10 €

VENDA D’ENTRADES: www.teatroprincipaldealicante.com i en taquilla de 12 a 14 h i 17 a 21 h