L’Ajuntament d’Alacant, a través de la regidoria de Cultura, ha programat un concert de la Banda Simfònica Municipal , i una exhibició de folklore alacantí com a centre de les seues activitats del 9 d’Octubre. El recital se celebrarà a les 11.30 hores en la Plaça de l’Ajuntament i, a continuació, actuaran els grups de danses populars i collas.

Sota la batuta del director, José Vicente Díaz Alcaina, s’interpretarà obres dels compositors Luis Torregrosa, Bernardo Adam Ferrero, Manuel Palau, Francisco Grau, Pablo Olivas i José Torregrosa en un programa que abasta peces que uneixen la tradició i la cultura popular valenciana dins de blocs dedicats a Danses alacantines, Cobles de la meua terra, Estampes de la meua terra, Capritx Llevantí i De blau i blanc.

Un any més els actes del Dia de la Comunitat Valenciana comptaran amb la presència de la Federació de folklore d´Alacant i els grups de danses Cresol i Postiguet. També seran protagonistes els diferents grups de ball autòcton alacantí, colla d´Alacant, Sant Antoni d´Alacant, L´Embolic, La Canya i la colla de Nanos i Gegants, que realitzaran una mostra des de les 12´30 hores.

El regidor de Cultura, Antonio Manresa, serà el responsable d’obrir els actes “un any més volem celebrar el dia de tots i el fem sota restriccions sanitàries en l’emblemàtica plaça del nostre Ajuntament on podrem gaudir del nostre folklore i la nostra Banda Municipal”.

Manresa ha afegit que “la cultura valenciana la posem en valor amb la lectura de l’obra mestra de Joanot Martorell per part de joves estudiants de secundària”.

La regidoria de Cultura retransmetrà en directe, des de les 18 hores a través del seu perfil en Facebook Live, la lectura concatenada de fragments del Tirant lo Blanc de Joanot Martorell per part d’alumnes de diferents instituts de la ciutat.