Mute presenta el seu nou single «Cambio de Estrategia»

Mute presenta el seu nou single «Cambio de Estrategia»

Mute es posa en marxa a la fi de 2004 a Asp (Alacant); Jorge Valero i Ángel Boronat, ex components de Alternative Scream (“Espacio-Tiempo”, Matarile Rècords, 1999), guanyadors Circuit Rock en 1995 s’uneixen amb Víctor Prieto i Carlos García (Benjamí, Fahrenheit 451), per a crear una nova banda.
Durant el 2005 i 2006 graven dos donem autoproduïdes, “Songs for Ronca” i “15 minuts de silenci”, en aquest temps es va consolidant el so del grup tant en les cançons, com en directe. La progressió i el treball d’estudi realitzat durant 2007 i 2008 va donar els seus fruits: “Historias Mínimas”, la seua primer llarga duració, autoproduït de lliure distribució, amb cançons arriscades i guitarres esmolades, que beuen de Pavement o Sonic Youth juntament amb grups nacionals com Penelope Trip o L’Inquilí Comunista. Aquest primer àlbum els portar a rodar per gran part de la geografia espanyola (Madrid, València, Múrcia, Màlaga, Badajoz…) i
a ser finalistes i semifinalistes en diversos concursos i certàmens nacionals en 2008 com Demonova (Supernovapop), Astoria (Sonorama), Fardatxo Festival, Nivel2 (Foc&Sound), Lemon Pop, Converse-Summercase, Certamen FreewaySonyATV, Heineken Greenspace i guanyadors dels certàmens Rock@sax 2008 i IX Certamen de Grups de Música Jove 2008 de Centre 14 – Regidoria de Joventut d’Alacant.
En anys posteriors participen en diverses iniciatives com l’homenatge a Surfin’ Bestioles “Family Album II”, editat per Mol·lusc Rècords, actuant en les seues festes de presentació, o el cd recopilatori de bandes novelles del Festival LemonPop i en el recopilatori del “Club de amigos del Crimen”, programa de RadioKlara (València) on la banda es va situar en el Top10 en 2009.
En aquest punt la banda decideix fer un pas avant i graven el seu segon LP “Estréllate y arde” en els Estudis Garate d’Andoain a l’agost de 2010 amb el productor Kaki Arkarazo als comandaments tècnics. Es tracta d’un conjunt de 10 cançons que es regeixen per la inclusió d’una component pop en el patrimoni guitarrero i noise del qual partien les composicions de l’anterior treball. Amb l’edició de Flor i Nata Rècords a l’abril de 2011, la banda se centra en tocar i presentar els seus temes en sales de Madrid, València, Múrcia, Còrdova, Alacant…
Mute es mantenen actius durant els anys següents, encara que qüestions personals i les pròpies circumstàncies vitals dels seus quatre components fan que aquesta activitat es veja atenuada, centrant-se en els assajos, concerts puntuals i, sobretot, la cerca d’un so que els definisca i amb el qual tornar a l’escena. Curiosament és durant la pandèmia quan aquest so comença a perfilar-se, donant peu a temes que reprenen la seua tradició ruidista i de creació atmosferes carregades però no opressives, amb ritmes ràpids i directes que sempre van cap avant, lletres que busquen contar històries i despertar sentiments, tota
una declaració d’intencions l’enregistrament i la producció de les quals està, des de novembre de 2022, en mans de Carlos Hernández Nombela al seu Castell Alemany i els fruits del qual han començat a collir-se en un primer single: “Cambio de Estrategia”, el primer d’una sèrie de temes que conformaran en 2023 el tercer àlbum de Mute.
“Amb fermesa, amb estil, amb ràbia i amb una naturalitat molt especial s’expressen amb la màgia d’unes cançons que són la clara mostra que a aquesta banda cal seguir-la molt de prop perquè (també en directe) transmeten una gran quantitat de sensacions a les quals no estem molt acostumats perquè no sé com ho aconsegueixen, però sonen al mateix temps sòlids, càlids i personals” (José Mª Gallardo (Filmadores), www.supernovapop.com)
“Grans cançons, matisos amagats i lletres més que cuidades, que sovint se solen trobar a faltar en el pop en castellà” (Fernando del Riu, www.muzikalia.com).

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X