La Muixeranga d’Alacant celebrarà la seua VI Trobada el pròxim 27 de novembre a Mutxamel (l’Alacantí). La colla alacantina reprén el seu aplec anual després de tres anys d’aturada, amb motiu de la pandèmia. Un esdeveniment organitzat per la Muixeranga d’Alacant i l’Institut Valencià de Cultura, i compta amb el suport de l’Ajuntament de Mutxamel.
A més de la Muixeranga d’Alacant, també participarà la Muixeranga de Cullera, a més de les colles del sud: la Muixeranga del Campello, la Muixeranga Valls del Vinalopó i a Muixeranga d’Elx, colla de recent creació. La colla Sant Antoni d’Alacant i la Colla el Nuvolet de Mutxamel de dolçainers i tabaleters posaran la nota musical a l’aplec.
La Trobada arrancarà a les 11.30 hores amb una cercavila pels carrers de Mutxamel que començarà a les portes de l’ajuntament de localitat, i que acabarà a les 12.00 hores al parc del Canyar de les Portelles, on tindrà lloc l’actuació. Aquesta tindrà l’estructura tradicional de les trobades de muixerangues, amb tres rondes de figures i una ronda conjunta de comiat.