El 25 de Novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, tindrà a Mutxamel un caràcter educatiu, cultural i mediambiental. La Regidoria d’Igualtat, que dirigeix l’edil Inmaculada Pérez, amb la col·laboració de les regidories de Medi Ambient, Educació i Serveis Socials, ha programat un 25N basat en valors i en accions formatives destines a xiquets, xiquetes i joves. Durant els pròxims dies es realitzaran diversos actes en els quals es vol posar de manifest que Mutxamel, amb el seu ajuntament al capdavant, es posa en contra de la violència de gènere.
El primer acte ha tingut lloc aquest dilluns. En l’Hort Municipal de Ravel s’ha realitzat la inauguració simbòlica d’un xicotet espai dedicat a les víctimes de la violència de gènere. Unes plantes de lavanda envolten en espiral un ametler, amb una placa de ceràmica als seus peus, en record de totes aquelles dones que han perdut la seua vida per culpa de la xacra de la violència masclista. Les regidores d’Igualtat, Inmaculada Pérez, i de Medi Ambient, Lara Llorca, han acudit hui a veure com ha quedat aquest jardí commemoratiu, que creixerà en un espai dedicat al foment de l’ecologia i el cultiu de productes frescos i naturals.
La part formativa del 25N es divideix en dues accions. Entre el dilluns 21, i el dimecres 23, es desenvoluparà un programa socioeducatiu amb el taller ‘Llavorer de vida’. I per al dijous 24 i el divendres 25 s’ha programat el taller ‘Donant la llanda contra la violència de gènere’, que tindrà lloc a les vesprades a la Casa de la Joventut.
Per al divendres 25, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, la programació serà doble. Al matí, a les 12.00, a les portes de l’Ajuntament de Mutxamel tindrà lloc un acte institucional contra la violència de gènere, obert als grups polítics, al personal municipal i a tota la ciutadania que es vulga sumar a aquesta concentració en homenatge a les víctimes (segons xifres del Ministeri d’Igualtat, el nombre de dones assassinades per violència de gènere a Espanya ascendeix a 38 en 2022 -tres en la Comunitat Valenciana-, i a 1.168 des de 2003). En aquest acte s’instal·larà un punt violeta per a informar i conscienciar sobre quines mesures prendre davant un cas de violència masclista.
El divendres 25 a la vesprada, a les 18.30 hores, a l’auditori del Centre Social ‘José Bernabéu Alberola’, està previst un concert a càrrec de l’alumnat del Conservatori Professional Municipal ‘Rafael Rodríguez Albert’ de Mutxamel. L’actuació s’ha titulat ‘25 intervencions. Reaccions artístiques a través del visual, la paraula i la música’. L’accés és totalment lliure i gratuït fins a completar l’aforament.
El dilluns 29 de novembre, en el Ravalet, està previst un altre acte, coordinat per la Regidoria de Serveis Socials, amb el qual es tancarà la programació que el Ajuntament de Mutxamel dedica enguany a la lluita contra la violència cap a la dona.