Fins al 26 de maig es pot visitar a la Casa de Cultura de Mutxamel aquesta mostra fotogràfica amb obra de Carolina Roca, Antonio Pardines i Lucía Fernández Álvarez.
El festival ‘Mutxamel en Dansa’ va obrir la seua programació amb una exposició fotogràfica dedicada a la figura i trajectòria de José Soriano. Nascut a Alacant fa 50 anys, i establit a Mutxamel des de fa 25 anys que va crear en aquesta localitat la seua acadèmia de ball, aquest artista porta més de 30 anys formant part de les companyies més destacada de la dansa espanyola, recorrent escenaris de tot el món i omplint auditoris amb espectacles de primer nivell, incloses produccions pròpies que ha desenvolupat i continua desenvolupant amb la seua companyia.
Fins al 26 de maig es pot visitar a la Casa de Cultura de Mutxamel l’exposició fotogràfica ‘El color d’una memòria: Una vida dedicada a la dansa, per José Soriano’. En la mostra es realitza un xicotet recorregut per la vida artística de José Soriano, des d’una perspectiva professional, amb pinzellades personals de l’artista. A través d’una trentena de fotografies realitzades per Carolina Roca, Antonio Pardines i Lucía Fernández Álvarez s’ofereix una visió dels moments que han sigut capaços de capturar en diverses de les produccions creades per José Soriano.
A través dels seus objectius es repassen muntatges com a Latidos, De Vuelta…, Flamenquerías i El Amor Brujo. Una sèrie de fotografies que narren el perpetu canvi, creixement i evolució artística que és de cabdal importància per a la cultura a la província d’Alacant i al seu poble adoptiu, Mutxamel. Fragments d’un instant on l’artista s’obri en cos i ànima per a mostrar el que millor li identifica: la dansa espanyola.
La inauguració de l’exposició va comptar amb la presència dels alcaldes de Mutxamel, Sebastián Cañadas, i Busot, Alejandro Morant; els regidors de Cultura de Mutxamel, Rafael García Berenguer, i Busot, Mari Carmen Zamora; el comissari de l’exposició, Ximo Ponce; i el propi ballarí i coreògraf, José Soriano. Entre els assistents també es trobava el ballarí José Espadero, catedràtic de dansa del conservatori alacantí que porta el seu nom i primer mestre de José Soriano.
‘Mutxamel en Dansa’ prossegueix aquest dissabte, 14 de maig, amb el muntatge ‘Foliajazz’. A les 20.00 hores, en el Teatre-Auditori de la Casa de Cultura de Mutxamel es posarà en escena la primera producció de gran format de dansa espanyola, jazz i flamenc, amb música en viu, de la nova companyia professional de dansa espanyola creada pel director i coreògraf alacantí Iván Gómez.