El Auditori Teulada Moraira comença el Nadal amb dos reeixits tallers oberts a tot el públic tant majors com a xiquets, en una jornada matinal on els participants van aprendre la tècnica d’elaboració dels Panettones i com a través del reciclat de plàstics es pot donar una altra vida amb vertadera imaginació i creació. Amb la col·laboració especial de Mara Serrano, concursant de la V edició de Master Xef/Junior.

Sota l’eslògan “Nadal Responsable”, la jornada va resultar molt divertida i familiar i sobretot molt saborosa, com va ser en el primer taller “El Nadal més dolç” de la mà del pastisser d’Asp, Raúl Asencio.

El pastisser va protagonitzar un taller d’elaboració de Panettones davant una sala repleta de famílies que van escoltar amb atenció la seua preparació, que es produeix gràcies a uns processos i tècniques refinades pel saber fer i l’experiència de generacions de pastissers, doncs Asencio representa la quarta generació.

Un art molt tradicional que es va treballar en família en el qual cadascun es va portar un trosset de l’obrador d’Asencio a les seues cases convertit en aqueixa massa mare, i en el qual van gaudir compartint aqueixa passió i amor pel veritablement artesanal de la mà d’aquest gran pastisser.

Uns valors que van quedar latents en aquest taller, que va concloure amb una exhibició d’una font de xocolata molt saludable on tots van degustar pinchos de fruita banyats amb xocolata i, com no, el tradicional i original Panettone de Raúl Asencio. Un vertader regal per als sentits.

El segon taller va ser de Reciclat Creatiu impartit per Rosa Montesa. Artista de l’arbre que vas veure el hall d’aquest espai cultural, una idea del Auditori Teulada Moraira, creat amb més de 400 bosses de plàstic reciclades en diferents tonalitats de verd i més de 50 hores de treball. “Un gran repte el crear naturalesa amb plàstic rebutjat, però és el cicle vital de les coses i com hauria de ser tot. Tot naix, s’acaba i després es transforma”, va recalcar l’artista.

La idea d’aquest arbre sorgeix per a conscienciar durant aquestes festes nadalenques de la importància de reciclar, donant-li un valor a allò que habitualment es desfeta. Perquè, des del Auditori Teulada Moraira, conscients que en aquestes dates s’utilitzen moltes borses és un bon moment per a cridar l’atenció de la necessitat de reutilitzar-les i reciclar-les i amb aquest arbre s’anima a qui ho contemple a inspirar-se i a crear altres objectes amb material de reciclatge.

Un arbre diferent, cridaner i molt responsable que es pot contemplar aquest Nadal en aquest espai cultural.

A través de les explicacions de Montesa, els participants van realitzar originals adorns nadalencs molt vistosos on van aprendre a reutilitzar el plàstic donant-li un valor i una nova vida. Creacions que es van poder portar a les seues llars per a la seua pròpia decoració nadalenca.

Una jornada molt productiva, familiar i molt nadalenca, que es complementa amb un vídeo promocional amb missatges molt concienciadores del cap de Creativitat del Restaurant Quique Dacosta, Juanfra Valent, del divulgador científic, Manuel Toharia, de Rosa Montesa i la xiqueta Mara Serano.

Una gran aposta des de la Fundació de l’Auditori per voler mostrar a través d’aquest projecte la defensa de l’ús indegut del material de descarte que provoca la contaminació dels fons marins i del medi ambient i treballar entre tots per la sostenibilitat del nostre planeta.