Nakama és un concepte que prové de la cultura japonesa. Significa aliat, amic, company de viatge, aqueixa persona per la qual assegues un vincle especial… Va ser precisament açò el que va unir als joves emprenedors Daniel Rodríguez Tafaner, dissenyador creatiu, i Ana Ramos Segòvia, pedagoga especialitzada en Recursos Humans. I és l’essència de la seua proposta: NAKAMA Talent i Disseny Estratègic, consultoria de serveis. La idea és acompanyar a les organitzacions durant el seu trajecte perquè siguen capaços de complir els seus objectius i deixar una petjada positiva en la societat. “Veiem aquest projecte com un company de tripulació, remant en un mateix vaixell cap a un mateix objectiu. Volem ajudar a les organitzacions a transformar i crear una cultura concorde als seus valors i al missatge que volen transmetre”, expliquen.

D’aquesta manera, NAKAMA presenta com a proposta de valor un mètode propi que cohesiona disseny, gestió del talent i formació, denominat “Vranding”, el nou branding amb valor. “Volem millorar la realitat de les organitzacions i de les persones que treballen en elles perquè el seu dia a dia siga cada vegada millor i aconseguisquen un benestar en diferents sentits. A més, servirà d’exemple per a altres organitzacions i podria influir en la millora de la societat si s’apliquen els objectius de desenvolupament sostenible que proposem. I tot açò amb accions que fomenten la comunicació, l’empatia, la creativitat, la innovació i la confiança”, detallen Ana i Daniel.

NAKAMA ja està en marxa i han rebut assessorament i formació en la quarta edició del Coworking de EOI Mediterrani a Elx, iniciativa de l’Escola d’Organització Industrial (EOI) per a recolzar la creació de startups de base innovadora a Espanya, que compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu.

“Aquest Coworking ens ha ajudat tant a nivell personal com a nivell informatiu i formatiu, ja que hem tingut la sort de comptar amb grans professionals que ens han aconsellat i guiat amb la seua experiència i coneixements en temes específics”, assenyalen els emprenedors. “Ens ha facilitat moltíssim la labor a l’hora d’establir els paràmetres per on havíem d’anar”, comenten sobre aquest tema.

El “Vranding” de NAKAMA es materialitza en cinc tipus de serveis en diferents àrees per a donar resposta a diferents necessitats que mostren les organitzacions. El primer d’ells és la “Organització vital”, a través del com es dissenyen tots els moments importants dels empleats en la vida de l’empresa, amb l’objectiu de deixar una petjada positiva que siga capaç de fidelizar el talent. La segona proposta són les “Experiències d’aprenentatge”, que cerquen proporcionar formació adaptada a les necessitats de cada empresa i empleat i accions de outdoor training. Amb la “Fidelització de candidats” es dissenya cada procés de selecció de manera única, perquè els valors de l’empresa queden projectats durant el mateix. La quarta eina “Vranding” seria el “Valor Social”, que es potencia mitjançant accions de desenvolupament sostenible i impacte positiu en la societat. L’últim servei de NAKAMA seria el de “Marques que marquen”, creant espais que potencien la cultura de l’empresa.

“El principal objectiu és que les companyies i entitats siguen coherents amb el missatge que transmeten, tenint en compte els seus propis valors com a empresa, per la qual cosa és necessari que la marca i les persones es gestionen de manera paral·lela. Per açò, est és el moment idoni per a intervenir i ajudar-los a potenciar tot el seu talent”, culminen Ana i Daniel.

Demo-day Coworking de EOI Mediterráneo en Elche. Foto: EOI

Demo-day Coworking de EOI Mediterráneo en Elche. Foto: EOI

Sobre EOI

 Escuela de Organización Industrial (EOI) és la primera escola de negocis fundada a Espanya (1955). El seu objectiu és formar gestors del canvi amb base social a través de la digitalització, el emprendimiento i la sostenibilitat per a contribuir a la millora de l’economia i de les persones.

En els seus més de 62 anys d’història han passat per les seues aules més de 84.500 directius i gestors empresarials especialitzats en lideratge, internacionalització i sostenibilitat.

Com a fundació pública adscrita al Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat i amb el cofinançament del Fons Social Europeu, ha impulsat els negocis de més de 52.000 nous emprenedors a Espanya i fundat una Xarxa Nacional de 50 Espais Coworking en diferents ciutats del país.