La 18a edició de la Mostra de Teatre de l’Alfàs se celebrarà del 10 al 29 de març, i enguany premiarà la trajectòria professional de l’actor i cantant Nancho Novo, a qui concedirà el preuat ‘Pi d’Honor’ en la gala de clausura, el 29 de març, després de la posada en escena de la comèdia de David Mamet ‘Blat Brut’, dirigida per Juan Carlos Rubio, i interpretada per l’homenatjat al costat d’Eva Isanta, Norma Ruiz i Fernando Ramallo.

L’alcalde de l’Alfàs del Pi, Vicente Arques, al costat del regidor de Cultura, Manuel Casado i la regidora de Presidència i Diputada Provincial, Mayte García, ha presentat la programació de la 18 Mostra de Teatre de l’Alfàs del Pi “una de les ofertes culturals més importants, no sols del municipi, sinó de tota la comarca, perfectament consolidada, que ens posiciona com un clar referent cultural”, ha manifestat Arques i “on podrem veure i gaudir amb el millor teatre amateur, professional i com a novetat es realitzarà un Taller de Teatre gratuït dirigit a joves” ha ressaltat el regidor titular de l’àrea, Manuel Casado, en la presentació aquest matí de la dihuitena edició de la Mostra.

Nancho Novo s’uneix així al selecte club d’homenatjats per la Mostra de Teatre de l’Alfàs, amb l’emblemàtic ‘Pi d’Honor’: Concha Velasco, José Sacristán, Emilio Gutiérrez Caba, Juan Echanove, Juan Diego, María Luisa Merlo, Beatriz Carvajal, José Sancho, Lola Herrera, Nati Mistral, Arturo Fernández, María Fernanda d’Ocón, Nuria Espert, Amparo Rivelles, Verónica Forqué, José Luis López Vázquez, i Gabino Diego. “Un gran del teatre, recordar que ha participat en més de 30 obres teatrals, com a autor i director de moltes d’elles”, ha puntualitzat el regidor de Cultura, Manuel Casado.

Enguany la Mostra ve carregada d’humor, “amb molta comèdia”, ha avançat el regidor de Cultura de l’Alfes, Manuel Casado, i al costat de l’homenatjat Nancho Novo, arriba plagada d’actors, actrius i directors de reconegut prestigi, amb una extraordinària cartellera que farà gaudir al públic des del 10 al 29 de març. Lolita Flores, Antonia Sant Joan, Luis Mottola, Kiti Manver, María Castro, Marta Guerras, Gorka Oxoa, Magüi Mira, Antonio Hortelano, Inés Sánchez…són només alguns dels noms en cartell, entre un planter de professionals als quals cal sumar l’apartat dedicat a promocionar el teatre amateur.

I enguany, com a novetat, en col·laboració amb la regidoria de Joventut, del 9 al 13 de març i de 17.00 a 19.00 hores, l’actriu i formadora Ana Pascual, impartirà com a activitat paral·lela a la Mostra, un Taller de Teatre dirigit a joves de 13 a 16 anys “totalment gratuït”, ha remarcat el regidor de Cultura, Manuel Casado.

Les inscripcions en l’adreça perroverdeteatro@gmail.com

La Mostra de Teatre es tancarà amb el Teatre Professional del 25 al 29 de març. Totes les funcions seran a l’auditori de la Casa de Cultura a les 21.00 hores

Dimecres 25 de març, Pentación Espectacles presenta l’obra “La Força de l’Afecte” versionada i dirigida per Magüi Mira, amb la interpretació de Lolita Flores, Luis Mottola, Antonio Hortelano i Marta Guerras.

Aurora la mare perfecta i tímida, vídua; Emma és la seua filla rebel i entranyable, el professor maldestre i seductor, i l’astronauta excèntric i faldiller, són els quatre éssers, que malgrat les seues grans diferències, celebren la vida de cada dia. La celebren amb humor, llàgrimes, ironies, enutjos, crits i riures…

Dijous, 26 de març, Txaloc Produccions presenta en escena la seua obra “Junts” de l’autor teatral Fabio Marra, dirigida per Juan Carlos Rubio i interpretada per Kiti Manver, María Castro, Gorka Oxoa i Inés Sánchez.

Isabel viu, o millor dit, sobreviu en un modest pis al costat del seu fill Miguel, un jove discapacitat, impulsiu i generós. La inesperada visita de la seua filla menor Sandra, absent des de fa més de deu anys, farà que les complexes relacions familiars es trontollen, arrossegant a tots ells en una espiral de tendresa,ironia i molt humor.

Divendres, 27 de març, Monòleg: Tretze Produccions presenta “El Millor d’Antonia Sant Joan”, dirigida i interpretada per Antonia Sant Joan. Es tracta d’una desternillante funció que repassa els millors monòlegs d’Antonia Sant Joan al llarg dels seus 20 anys de carrera, incloent un avanç del que serà el seu nou muntatge. Un monòleg únic i irrepetible, un humor càustic, intel·ligent allunyat dels tòpics, cara a cara amb el públic.

La Mostra no s’oblida del públic infantil, a qui dedica un Musical el 28 de febrer

Musical Infantil a les 17.30 hores. Trencadís Produccions posarà en escena el Musical Infantil “ALADÍN”, dirigit per José Tomás Chafer, actuant com interpretes Paco Ivañez, Carmen Peinado, Aitor Caballer, Adrián Romero, Germán Torres, Pau Vercher, Héctor Martín i Mary Porcar.

Aladín, un musical genial, és la combinació perfecta entre la màgia del conte i l’espectacularitat del musical, amb l’encant de les aventures de ‘Les mil i una nits’ . Un espectacle amb el més pur llenguatge musical, que sorprendrà amb els seus números inesperats a tot el públic infantil i familiar.

Clausura de la Mostra i lliurament Pi d’Honor a Nancho Novo el diumenge 29 de març

Pentación Espectacles presenta l’obra de l’autor David Mamet, dirigida per Juan Carlos Rubio i interpretada per Nancho Novo, Eva Isanta, Norma Ruiz i Fernando Ramallo.

En la meca del cinema, el cap d’un estudi cinematogràfic dedica el seu temps a seduir a artistes boniques, comprar a la premsa i fer pel·lícules de nul interés cultural. Per a ell tan sols importa el sexe, el poder i els diners. Fins que una jove aspirant a actriu es resisteix a posar-li preu a la seua carrera, la qual cosa precipitarà la caiguda del magnat fins al més profund de l’escalafó social.

La Mostra de Teatre dedica una primera part a promocionar el teatre Amateur. Totes les funcions seran a l’auditori de la Casa de Cultura a les 21.00 hores

El Dimarts 10 de març, L’Associació de Jubilats de l’Albir posarà en escena les obres: “S’Embene una Mula”, “Okupes” I “Ganes de Renyir”, sota la direcció de Pepa Bellvert i la participació de : Teresa Segura, Leo González, Jan van Sande, Mila Contreras, Jesús Sánchez, Pepi López-Vizcaíno, Lola Colomera i Chiqui Corraliza.

Dimecres, 11 de març, El Taller de Teatre de l’Associació de Mestresses de casa de l’Alfàs del Pi posarà en escena cinc sainets sota el títol “Canvis de Vida” . Sota la direcció artística de Dominga Gómez i Mercedes Serra i la participació de Maribel Torres, Concha Guirado, Chiqui Corraliza, Gema Pérez de la Torre, Dorinda Crespo, Arlette Breniaux, Teresa Serrano, Mari Carmen Gómez, Tomasa Martín, Toñi Pérez Martín, Mª Antonia Marín i Isabel López.

Dijous, 12 de març, Tossal Teatre de Benidorm posarà en escena l’obra “A mig camí”, de Peter Ustinov, sota la direcció de Manuel Palazón i la participació de Nicolás Pardo, Carmen Bueno, Vicent Pérez, María Herrero, Joaquín Ballesteros, Pilar Pinilla, Javier López i Óscar Tejada.

Tracta el tema de la lluita generacional a l’Anglaterra dels anys setanta entre pares, més conservadors, i els fills, els hippies de llavors: un general torna de la guerra a Malàisia i es troba que les coses han canviat en la seua llar: el fill s’ha convertit en un hippie i la filla està embarassada d’un progenitor anònim. El pare intenta posar-se a l’altura dels fills però es queda “a mig camí”.

Divendres, 13 de març, Produccions Teatrals Foromutis de Benidorm posarà en escena l’obra “La Veu Humana”, de Jean Cocteau, sota la direcció de Sergio Sempere, amb la participació de l’actriu Marisol Triguero.

És una tragèdia parisenca, ambientada en les primeres dècades del segle XX, en la qual una amant destrossada, a través de la conversa telefònica, ens mostra les diferents fases del seu dolor intern després de la ruptura amorosa. El telèfon es converteix en l’únic mitjà de comunicació entre ella i el seu ex amant i serveix al públic per a conéixer una «devastadora» història amorosa.

Dissabte, 14 de març, l’Associació Teatral Nuko de la Vila Joiosa posarà en escena l’obra “Film” sota la direcció d’Ana Maestre i la participació de Tomi López, Mónica Germán, Rosa Zaragozá i Domingo Úbeda.

Film és una comèdia gestual, sense tot just paraules, composta d’escenes sobre el món del cinema. 4 Actors donen vida, amb un ritme trepidant, a una infinitat de personatges d’algunes de les escenes mítiques del seté art. La gestualitat, l’humor irreverent i la interacció amb el públic s’uneixen per a crear Film.

Novetat 18a Mostra de Teatre: Activitats Paral·leles, amb ‘ADOLESCERE’, un Taller de Teatre Aplicat a l’Adolescència impartit per l’actriu i formadora Ana Pascual. Dirigit a joves entre 13 i 16 anys. Un Taller gratuït del 9 al 13 de Març de 17,00 a 19,00 hores. Per a inscriure’s i més informació: perroverdeteatro@gmail.com

Organitzat per la regidoria de Cultura en col·laboració amb la regidoria de Joventut de l’Alfàs.

Això no és un Taller de Teatre corrent. Ací no t’ensenyarem a actuar. Ací ens ajudarem a créixer usant el teatre, el joc, la paraula, la música i les teues inquietuds per a conéixer-nos una mica millor. Per a entendre “el nostre personatge”. Per a aprendre a empatizar amb l’altre. Per a comunicar-nos millor amb el món.

Per a ser lliures i treballar el pensament crític. Per a saber què us importa i explicar-ho a la vostra manera Per a riure’ns i divertir-nos molt!

El teatre no és només una fi, EL TEATRE ÉS UN GRAN MITJÀ.

Les entrades eixiran a la venda el 2 de març. Podran adquirir-se en la taquilla de la Casa de Cultura, i a través de Instanticket. “No hem modificat els preus i posem el teatre a l’abast de totes les butxaques”, un detall fonamental ha volgut destacar el regidor titular de Cultura de l’Alfàs. Els preus oscil·len entre els 3 euros de les funcions de teatre amateur els dies 10 – 11, 12, 13 i 14 de març- i de teatre infantil, el 28 de març, i els 12 euros de les obres de teatre professional els dies 25, 26, 27 i 29 de març.

Nancho Novo ‘Pi d’Honor de Teatre 2020’

Combina la seua carrera d’actor amb la de cantant, Nancho Novo va estudiar art dramàtic i dansa a Madrid, començant la seua popularitat com a monologuista en ‘El club de la comèdia’. Compta amb una àmplia carrera, destacant els seus papers cinematogràfics en la dècada dels 90, participant en pel·lícules com a ‘Terra’ de Julio Médem o ‘La flor del meu secret’ de Pedro Almodóvar o en el rodatge de ‘Els amants del cercle polar’ en 1998. En televisió ha treballat en moltes sèries populars com ‘Fariña’, ‘El ministeri del temps’ o ‘Explica’m com va passar’.

El 29 de març Nancho Novo recollirà el ‘Pi d’Honor’ de la Mostra de Teatre de l’Alfàs del Pi, serà després de la posada en escena de ‘Blat Brut’ una reeixida comèdia de David Mamet. Més enllà del moviment #MeToo de rebuig als abusos sexuals a dones, el propi Mamet recalca que ‘Blat Brut’ és ‘una comèdia’, gènere del qual afirma que «no és més que una tragèdia girada 90 graus».