La IV edició del Festival Internacional de Teatre Clàssic d’Alacant (FITCA), un dels esdeveniments escènics més esperats de la temporada, programa dos nous formats en les propostes escèniques: Teatre de Cambra i també una proposta de Titelles per a públic familiar, amb l’adaptació de la Zarzuela barroca La Increïble Història de Juan Latino, de Clarobscur Teatre.

Respecte a les activitats complementàries, s’amplien fins a 20 les activitats, atenent a tots els segments de públic i es presenten com a novetat diverses propostes i, en aquest cas, incidim en la secció de Narració Oral que es va inaugurar aquest divendres amb una sessió per a Instituts de Secundària de la ciutat.

La programació de Narració Oral contempla propostes per a públic adult, familiar i centres educatius i es realitzarà en el Museu d’Aguas de Alicante i serà desenvolupada per algun de els-es següents narradors, Alberto Sebastián, Pep Bruno o Raquel López, qui interpretaran els textos clàssics.

Alberto Sacristán

Quan els budells protesten perquè estan buides i no es té res per a remeiar-ho, cal usar la imaginació. Contes de quan calia ser més llest que la fam i l’enginy era eina imprescindible si volies omplir la andorga.

Pep Bruno

Contar i escoltar contes és, potser, el gest més humà que tenim: no coneixem a cap animal que faça una cosa semblant. Per això quants més contes es conten, quants més s’escolten, més humans ens fem.

Raquel López

Aquest espectacle té com a protagonistes a llauradors i llauradores. Contes tradicionals molt actuals, vius com els rius, les plantes i les llavors que viatgen sense maletes d’un extrem a un altre del món. Països que no tenen fronteres perquè en tots ells hi ha terra i qui la treballe. Tots llauren paraules i cullen respostes.

Programació

Adults

Labrando palabras. 8 de febrer. 20 h.

De pícaros y hambrones. 15 de febrer. 20 h.

Viejos cuentos de nuevo. 29 de febrer. 20 h.

Familiar

Labrando palabras. 9 de febrer. 12 h.

De pícaros y hambrones. 16 de febrer. 12 h.

De mi mochila traigo palabras. 01 de marzo. 12 h.

Instituts

Labrando palabras. 7, 14 y 28 de febrer. 11 h.