L’Auditori Internacional de Torrevella ha sumat programació a la ja presentada per a aquesta temporada amb les actuacions de Niña Pastori, Goyo Jiménez i el musical ABBA LIVE en els pròxims mesos. A més, i a petició dels periodistes que han assistit a la roda de premsa de la presentació es va fer un balanç de l’any i mig que porta obert l’auditori torrevejense i que ha aportat xifres de 91 espectacles, 76.630 espectadors i un cost “per davall” de l’estimat.

En la roda de premsa de presentació de programació han estat atenent els mitjans de comunicació Isabel Belmonte, gerent de Sonora Produccions, empresa encarregada de la gestió de l’auditori, i Antonio Rodes, director general de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV).

En aquesta roda de premsa s’ha donat a conéixer que l’Auditori de Torrevella reunirà en aquests pròxims mesos a Niña Pastori, 22 de juny, Goyo Jiménez en Aiguantulivinamerica, 20 de juliol, i el concert dramatitzat ABBA Live TV, 9 d’agost. A més per l’auditori passaran Michael Nyman amb l’Orquestra ADDA Simfònica, Paul Young, la Unió Musical Torrevejense, l’Orquestra Simfònica de Torrevella i l’I Festival d’Estiu “Torrevella al so del Flamenc i Cobla”. A més d’espectacles, hi haurà esdeveniments com el VII Certamen Nacional de Dansa Orbe´19, el Festival Internacional de Joves Orquestres FIX, la gala 50 aniversari de ™ Grup Immobiliari, Expo Torrevella i la Fira Internacional de Gastronomia Torrevella. A més l’auditori serà la seu logística de l’inici de la Volta Ciclista a Espanya.

A petició dels periodistes, es va demanar al director general de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV), Antonio Rodes que fera un balanç de l’any i mig que l’auditori porta obert i en el qual va destacar que “aquest auditori està obert per l’obstinació del president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig, que no volia tindre aquest actiu que havia costat tants diners públics tancat”.

“L’any i mitjà que portem funcionant portem 91 espectacles culturals i 11 esdeveniments. Hem tingut una mitjana de 5´6 actes cada mes, una cosa no gaire habitual en els espais culturals, que tenen xifres sensiblement més baixes. En total han passat per l’auditori 76.630 espectadors. Tenim un nivell d’assistència molt alt. Una altra dada rellevant per a nosaltres i que ens indica el grau d’implicació de la societat amb aquesta institució cultural és el d’Amics de l’Auditori que són ja 3.200” ha afegit Rodes.

“Econòmicament el balanç també és molt positiu, ja que teníem unes projeccions econòmiques d’una despesa de 800.000 euros anuals en programació cultural i unes previsions de recaptació de la meitat. Estem en 720.000 euros de cost i una recaptació de 510.000 euros, per la qual cosa nostres expectatives han augmentat considerablement”.