El Centre d’Educació Ambiental Benacantil, de la Regidoria de Medi Ambient que dirigeix l’edil Manuel Villar, ha sigut l’espai triat aquest estiu per a la realització d’un mural de conscienciació ambiental sota el lema ‘No hi ha Planeta B’, amb la finalitat de transmetre el missatge que no existeix un pla B si no cuidem el nostre planeta.

L’execució d’aquest mural s’enclava en el projecte de l’Escola d’Estiu Urbana i Mediambiental de la regidoria d’Acció Social que dirigeix l’edil Julia María Llopis, amb la col·laboració i finançament de la Generalitat Valenciana, a través de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

El projecte s’ha desenvolupat amb adolescents que resideixen en els alacantins barris del Pla del Bon Repós, Carolinas Baixes, Carolinas Altes i Garbinet. Han sigut 20 els joves d’aquests barris que han participat en activitats consistents en la cura i neteja de l’entorn urbà i del barri, de muralismo i conscienciació ambiental, asi com el desenvolupament d’excursions urbanes.

El CEAM Benacantil compta amb la distición ‘Centre Blau’ que atorga la Fundació d’Educació Ambiental, organisme encarregat de la concessió de les banderes blaves. El requisit per a convertir-se en Centre Blau, en un municipi amb platges Bandera Blava 2019, és l’existència d’un centre que incloga entre els seus objectius i activitats l’educació ambiental sobre els ecosistemes litorals i/o el desenvolupament sostenible, així com informació específica sobre el programa Bandera Blava.

L’edil de Medi Ambient ha explicat que des de l’àrea d’educació ambiental, «s’està col·laborant en aquest tipus de projectes que incideixen en la recuperació d’un espai educatiu i sensibilitzador com és el CEAM Benacantil, obrint les seues instal·lacions a la ciutadania per a la realització de programes que potencien accions sobre el desenvolupament sostenible com el programa ‘Llars Verdes’ en el qual participen 40 famílies alacantines».

A més l’Ajuntament impulsa una programació escolar d’educació ambiental que la Regidoria de Medi Ambient ofereix a la Comunitat Educativa en aquest equipament municipal i que es complementa amb la realització de senderes per la muntanya Benacantil.