L’alcalde d’Elx, Carlos González, acompanyat per les regidores de Cultura, Marga Antón, i de Festes, Mariola Galiana, va assistir el divendres 28 de juny en el Palau de Altamira a l’acte de nomenament de nova Dama Vivent i cavallers i dames de la Reial orde de la Dama d’Elx. Un emotiu esdeveniment en el qual Neus Almarcha va prendre el relleu d’Esther Martínez qui entre llàgrimes es va acomiadar com a Dama Vivent després de cinc intensos anys.

L’acte va servir a més per a nomenar als nous cavallers i dames de la Reial orde, en aquest cas Ángela Sánchez, Manuel Leonardo Herrero, Isidro Fernández i Manuel Soriano.

Durant la seua intervenció la presidenta de la Reial orde, Mari Carmen Pérez Cascales va expressar el seu desig de tornar a veure a la Dama d’Elx a la ciutat com ja ocorreguera en 2006.

Per part seua, l’alcalde va felicitar a Neus Almarcha pel seu nomenament i va elogiar la gran labor realitzada per Esther Martínez en els últims anys.

Segons va declarar l’alcalde «reunir-nos ací enfront de la Torre de l’Homenatge que va albergar a la Dama en 2006, és un moment propici per a dir alt i clar que la nostra Dama és part de la nostra identitat i de la nostra història, que impregna la vida de la ciutat, que és un símbol per a Elx i per als il·licitans, que no hi ha lloc ni a Espanya ni en el món on es puga custodiar millor, ni on es valore més la seua enigmàtica bellesa i que volem que la Dama estiga ací, amb nosaltres. Per això, en un dia tan emotiu i simbòlic com hui vull reafirmar el meu compromís, el nostre compromís, de treballar junts, amb la Reial orde, amb la ciutat al complet, perquè la Dama d’Elx més prompte que tard torne a estar ací, a la seua ciutat, entre nosaltres».