L’IES Andreu Sempere presenta el segon any del seu projecte Artista en Residència (2018-2019). Aquest projecte tracta d’aproximar la visió artística professional al professorat i alumnat d’aquest centre de batxillerat artístic. Enguany serà l’artista/il·lustradora Alissia qui ens guiarà en el projecte Unesco mediambiental DESPLÁSTIFICA-T a través d’experiència com a artista, dissenyadora i il·lustradora.

Aquest projecte té dos objectius conscienciar-nos sobre la necessitat del reciclatge i reduir el nostre consum de plàstic. Per a açò, Alissia, ha creat un projecte transversal, cooperatiu i d’aprenentatge vivencial amb el lema Desplastifíca-t per a donar a conèixer el greu problema de contaminació de l’entorn marí.

Alissia

Foto: Alissia

Alissia (María Penalva) es defineix com a autora i perpetradora de mons paral·lels i desquiciados. L’any passat va completar la seua formació acadèmica amb el màster de Professorat d’ESO i Batxillerat en l’especialitat de Plàstica, en la Universitat Miguel Hernández. Actualment treballa amb la Universitat d’Alacant en la creació de campanyes vinculades a la cooperació com el Voluntariat de la UA, mediambientals com la campanya Plàstic.0 o contra la violència de Gènere.

A més coordina aquests treballs de disseny i il·lustració amb el doctorat en Art, en la facultat de Belles arts d’Altea, ja que ha sigut seleccionada amb la beca per a l’Inici a la Recerca 2018 de la Universitat Miguel Hernández. Els últims premis rebuts (2018) han sigut premie Logotip Crowfunding i premi commemoratiu Il·lustració 8 de Març pel X aniversari de les polítiques d’Igualtat entre dones i homes de la UA.

En aquests moments es pot visitar la seua exposició “Vagina Desdentata” en la Sala Juana Francés de la Seu Universitària d’Alacant fins al 17 de gener.

Artista en Residència

Foto: Artista en Residència